Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συρία: Εντείνονται οι προετοιμασίες για την ιμπεριαλιστική επέμβαση



 Έτοιμος να δράσει αμέσως ο αμερικανικός στρατός 
σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

«Με δηλώσεις, επαφές, συνομιλίες και οργανωτικά μέτρα, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Τουρκία και άλλες δυνάμεις εντείνουν τις προετοιμασίες σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο για άμεση ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. 

Εμφανίζονται πλέον ανοικτά να μελετούν το ενδεχόμενο επέμβασης, χωρίς καν το πρόσχημα της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ επαναλαμβάνουν τα γνωστά προσχήματα με τις καταγγελίες των Σύρων αντικαθεστωτικών για χρήση χημικών όπλων από το συριακό στρατό στις 21 Αυγούστου. 

Παράλληλα, στην Ιορδανία διεξάγεται στρατιωτική διάσκεψη όπου εξετάζονται από στρατιωτικά στελέχη σενάρια επίθεσης στην Συρία.

Κατηγορηματικά διαψεύδει τις καταγγελίες η συριακή κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι και αυτές αποτελούν μέρος μιας καλά σχεδιασμένης προβοκάτσιας για να δικαιολογηθεί η ιμπεριαλιστική επέμβαση..» (Περισσότερα  ΕΔΩ)

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αύριο Τετάρτη, στις 10.30, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας 91).


Στόχος της παράστασης διαμαρτυρίας είναι «να εκφράσει την αντίθεσή της στον επικείμενο πόλεμο κατά της Συρίας που ξεκινούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη συμφωνία και της ελληνικής δικομματικής κυβέρνησης, που παραχωρεί για μια ακόμα φορά γη, ύδωρ και αέρα για την πραγματοποίηση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων».


Όπως τονίζει η ΕΕΔΥΕ :  «Παλεύουμε και απαιτούμε:

 - Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. 

- Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας. 

-Να κλείσουν και όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

- Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων».

"Καταγγελία της ΕΕΔΔΑ για την προετοιμαζόμενη επέμβαση στη Συρία" (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου