Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Επειδή οι πολιτικές που δουλικά ακολουθούνται απαξιώνουν τον πολιτισμό και κατ' επέκταση το θέατρο...

Νέες στάσεις εργασίας στο ΚΘΒΕ*


Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ προχωρούν σήμερα σε στάσεις εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, επαναφορά της κρατικής επιχορήγησης σε προηγούμενα επίπεδα, άμεση λύση των χρόνιων προβλημάτων του οργανισμού. 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:  

«Οι εργαζόμενοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ηθοποιοί, διοικητικοί και τεχνικοί) αποφάσισαν ομόφωνα να αντιδράσουν στη συνεχιζόμενη απαξίωση του οργανισμού από την Πολιτεία. 

Επειδή οι πολιτικές που δουλικά ακολουθούνται απαξιώνουν τον πολιτισμό και κατ' επέκταση το θέατρο. 

Επειδή μεθοδευμένα επιδιώκεται η συρρίκνωση του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας. 

Επειδή δεν υπήρξε ποτέ καμία μέριμνα για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων του θεάτρου, όπως το χρέος της Οπερας, που φορτώθηκε στον Οργανισμό από την Πολιτεία. 

Επειδή δεν καταλογίστηκαν ποτέ ευθύνες σε λανθασμένες επιλογές προηγούμενων διοικήσεων, με πάγια τακτική την απενοχοποίηση των ενόχων.  

Επειδή η ανοχή μας από δω και πέρα σημαίνει συνενοχή και επειδή κουραστήκαμε να εισπράττουμε έωλες και αόριστες υποσχέσεις. 

Επειδή για μας, η επιβίωση του οργανισμού του Κρατικού Θεάτρου, δεν είναι προϊόν πολιτικών αντιπαροχών, αλλά αναγκαιότητα καλλιτεχνικής ύπαρξης, προχωρούμε σε στάσεις εργασίας».

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων του ΚΘΒΕ δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι Εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων του ΚΘΒΕ. 

Έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας για να αντισταθούν στην ανυπαρξία πολιτικής βούλησης από το υπουργείο Πολιτισμού να δώσει αποφασιστική λύση σε προβλήματα που κληροδοτήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις, υπογράφουμε τα αιτήματα και ζητούμε την άμεση επίλυση των προβλημάτων».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων που έχουν ήδη εκδοθεί. 

Το χρονικό διάστημα εξαργύρωσης ή αλλαγής των εισιτηρίων ορίζεται από την επομένη της απεργίας 11/12 έως τις 17/12. 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 231.5200.200. 

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται είναι: «Συνέβη και του χρόνου» στο Βασιλικό Θέατρο, «Σερσέ λα φαμ» στη Σκηνή Σ. Καραντινός της Μονής Λαζαριστών, «Με δύναμη από την Κηφισιά» στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» στο Βασιλικό Θέατρο, «η Φάρμα των Ζώων» στη Μονή Λαζαριστών.

Από την στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου