Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Παρουσιάστηκε η ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ»

 

Σε μία ζεστή εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 9 Δεκέμβρη στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής «Δημήτρης Μητρόπουλος», όπου έγινε η παρουσίαση της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» -έκδοση που καταγράφει τα πολιτιστικά δρώμενα όλης της χρονιάς σε όλους τους τομείς του πολιτισμού- βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στην τέχνη και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού η Μαρία Φαραντούρη και ο Νίκος Κούνδουρος.
 
Για την Μαρία Φαραντούρη, τη σπουδαία ερμηνεύτρια που ταυτίστηκε με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά συνεργάστηκε επίσης με τον Μάνο Χατζηδάκι και πολλούς από τους μεγαλύτερους Ελληνες συνθέτες, τη «Μαρία Κάλλας των φτωχών» όπως εύστοχα την χαρακτήρισε ο εικαστικός και συγγραφέας Ανδρέας Μαράτος θυμίζοντας εγκωμιαστικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που μίλησε για την ίδια και το έργο της, ενώ το τιμητικό βραβείο τής απένειμε ο τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αντίστοιχα, για τον βραβευμένο Νίκο Κούνδουρο, σκηνοθέτη των ταινιών «Ο Δράκος», «Οι παράνομοι», «1922», του ντοκιμαντέρ «Τα χρόνια της φωτιάς», κ.ά. την ομιλία έκανε ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, και το τιμητικό βραβείο παρέλαβε από τα χέρια του πρώην Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη Αγγελου Δεληβοριά εκπρόσωπός του, καθώς ο ίδιος -λόγω μικρού προβλήματος υγείας- δεν μπόρεσε να παραβρεθεί.

 

Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δύο σύντομα βίντεο για τη ζωή και το έργο των δύο τιμώμενων καλλιτεχνών, ενώ στο πρώτο μέρος της παρουσιάστηκε η 23η έκδοση του «ΕΠΙΛΟΓΟΥ» από τον σύμβουλο έκδοσης Κώστα Γεωργουσόπουλο, τον διευθυντή έκδοσης Τάκη Βλαστό και τον αρχισυντάκτη της Γιάννη Μπασκόζο. 

Την επιμέλεια και προετοιμασία του μουσικού μέρους της βραδιάς είχε ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας - Σγούρδας σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer. 

Στο πιάνο ο Λευτέρης Μισιργής που συνόδευσε τη σοπράνο Βάσια Αλάτη. 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, την εκδήλωση παρακολούθησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου