Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλο το λαό

Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ
Ένα  πρωτάθλημα από εργάτες...για εργάτες*
 

Με πλήθος ομάδων από χώρους δουλειάς, συνδικάτα, σωματειακές επιτροπές, σχολές μαθητείας, θεραπευτικές κοινότητες, λαϊκές επιτροπές, χώρους μεταναστών να δηλώνουν και φέτος συμμετοχή, δείχνοντας την απήχηση που έχει η διοργάνωση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, άνοιξε την περασμένη Κυριακή, 9 Μάρτη, η αυλαία του φετινού Εργατικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ.
 
 Μια διοργάνωση - θεσμός πλέον για την εργατική τάξη, η οποία έχει κάνει τους αγώνες υπόθεσή της, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα. Τα μηνύματα στήριξης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ανυπομονησίας για την έναρξη των αγώνων, θέλησης για τη δημιουργία ομάδων, που λάμβανε η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ όλο τον προηγούμενο καιρό, το αποδεικνύουν αυτό.

Σε μια περίοδο όπου ο αθλητισμός έχει καταντήσει πολυτέλεια για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, αφού χρειάζεται να πληρώσουν προκειμένου να αθληθούν, το Πανεργατικό Μέτωπο κάνει πράξη το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση. 


Επίσης, με τις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται μαζί με το τουρνουά δίνεται το μήνυμα για μια καλύτερη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και τη ρήξη με το υπάρχον σύστημα, που γεννά και διαιωνίζει τη ναρκω-κουλτούρα, με τη συμμετοχή των παιδιών από τις θεραπευτικές κοινότητες να αποτελεί και πάλι ένα ιδιαίτερο σημείο των αγώνων.
 
Υπόθεση της εργατικής τάξης...  (Περισσότερα  ΕΔΩ)

*Από τη στήλη "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου