Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Εκατομμύρια τα θύματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ



Βαρύ φόρο αίματος πληρώνουν οι λαοί της υφηλίου από τη βαριά βιομηχανική δραστηριότητα και την καπιταλιστική «ανάπτυξη» παγκοσμίως. Ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ εκτιμούν ότι μόνο μέσα στο 2012, πάνω από 7.000.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ασθένειες που συνδέονται άμεσα από βαριά ατμοσφαιρική και περιβαλλοντική ρύπανση.

Στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν ότι πάνω από το 1/3 των θανάτων αυτών σημειώθηκαν σε ραγδαία αναπτυσσόμενες καπιταλιστικά χώρες της Ασίας, όπου έχουν αυξηθεί δραματικά οι βαριές πνευμονικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι ερευνητές του οργανισμού του ΟΗΕ εκτιμούν ότι παγκοσμίως ένας στους οκτώ θανάτους οφείλεται στη βαριά ατμοσφαιρική ρύπανση, αριθμός διπλάσιος από εκείνος που είχε υπολογιστεί τα τελευταία χρόνια.

Οι πιο ανθυγιεινές περιοχές της υφηλίου εκτείνονται γεωγραφικά από τη βορειοανατολική Ασία (Ιαπωνία και ιδίως Κίνα, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση εκτιμάται ότι προκάλεσε 1.200.000 πρόωρους θανάτους) ως τις ακτές της νότιας Ινδίας.

Αυστραλία: Καρκινογόνες ουσίες σε παιδικά ρούχα  (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου