Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

Έξω τα κόμματα από την πλατεία" (Μέρος Δεύτερο)


"Σε μια κοινωνία, που βασίζεται στο χωρισμό σε τάξεις, η πάλη ανάμεσα στις εχθρικές τάξεις γίνεται αναπόφευκτα σε μια ορισμένη βαθμίδα της ανάπτυξής της, πολιτική πάλη. Η πιο ολοκληρωμένη, πλήρης και διαμορφωμένη έκφραση της πολιτικής πάλης των τάξεων γίνεται αναπόδραστα η πάλη των κομμάτων"*
Ισχυρίζονται, λοιπόν, οι ιδεολόγοι της αστικής τάξης, ότι ένα σωματείο, ένα συνδικάτο, ένας τοπικός σύλλογος κλπ., και όσοι άνθρωποι δραστηριοποιούνται η συμμετέχουν στη δράση αυτών των οργανώσεων, δεν πρέπει να "εισάγουν" την πολιτική, δηλαδή την ταξική, σκέψη και δράση σ' αυτές, παρά μόνο να ασχολούνται αποκλειστικά με τα στενά συμφέροντα του κλάδου τους η της περιοχής τους.
Αλλά τι σημαίνει ο όρος "πολιτική". "Οι σκοποί και τα καθήκοντα που θέτουν οι κοινωνικές τάξεις στην πάλη για τα συμφέροντα τους, οι μέθοδοι και τα μέσα που εφαρμόζουν για να τα προασπίσουν...η πολιτική καθρεφτίζει την πάλη των τάξεων και τελικά καθορίζεται από την οικονομική θέση αυτών των τάξεων"** Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η πολιτική διαπερνά όλους τους χώρους τις κοινωνικής ζωής.

Δεν φτάνει λοιπόν να πεις "έξω τα κόμματα από τα σωματεία". Είστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξετε την "θέση" σας στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δώσε μας λοιπόν, έστω και ένα παράδειγμα που να αποδείχνει μία οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα που να μην επηρεάζεται από την πολιτική, η και αντίστροφα, μία πολιτική πράξη που να μην έχει αντανάκλαση στην κοινωνία, στη ζωή των ανθρώπων. Έστω και ένα.

Αυτό το ίδιο το αφοριστικό ιδεολόγημά σας, "έξω η πολιτική από τα σωματεία" που προβάλλετε με αυτοπεποίθηση ηλίθιου, είναι ακριβώς η ιδεολογική βάση της ταξικής, αστικής πολιτικής σας. Αλλά και ένδειξη του πολιτικού θράσους της τάξης σας, το να θεωρείται η άσκηση της πολιτικής, αποκλειστικό σας προνόμιο. Θέλουμε ένα παράδειγμα. Έστω και ένα. Διαφορετικά, όσοι προβάλλεται αυτή την κατασκευασμένη ανοησία, δεν είστε μόνο υποκριτές ή ηλίθιοι, αλλά έτσι κι αλλιώς, υποστηρικτές της στυγνής "δημοκρατίας" του κεφαλαίου.

Τι ζητάτε από τους εργαζόμενους; Να υποβαθμίσουν τη νοημοσύνη τους; Να αποβλακωθούν με την θέλησή τους; Να υποταχθούν στον κίβδηλο λόγο της τάξης σας; Να παρακαλάνε τον Θεό να λυπηθεί τα πλάσματά του; η τηρώντας το πρωτόκολλο και την ιεραρχία, οι κατώτεροι δηλ., οι εργαζόμενοι να αφήνονται στο έλεος των ανώτερων, δηλ., του πολιτικού προσωπικού των αφεντικών, οι οποίοι όποτε το κρίνουν αναγκαίο θα "προσφέρουν” μία απολίτικη αύξηση η όπως απαιτεί σήμερα ο "υπέρτατος νόμος" σωτηρίας της τάξης των εκμεταλλευτών, θα κόβουν μισθούς και συντάξεις, θα καταστρέφουν τις εργασιακές σχέσεις και θα ρίχνουν στην ανεργία, αυτή την πιο σκληρή και διαχρονική βία, χιλιάδες εργαζομένων.

Τι ζητάτε από τους εργαζόμενους; Να συζητάνε περί ανέμων και υδάτων, για τα σκηνώματα των αγίων, για τα UFO και τις προβλέψεις των ζωδίων, για τον "Τσελεμεντέ" και την πορνεία. Ζητάτε, όχι μόνο αυτά, αλλά και κάτι παρά πάνω. Τους ζητάτε να παραδοθούν. Ε! αυτό δεν μπορεί να γίνει. Ο Ελληνικός λαός έχει ιστορία μεγάλων αγώνων. Έχει παρακαταθήκες.

Οι εργαζόμενοι ξέρουν που είναι η θέση τους. Έχουν ταξικό ένστικτο. Γιαυτό δεν είναι μαζί σας. Το κορόιδο έκαναν και κάνουν. Για να επιζήσουν μέσα σ’ αυτή την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Υποκρίνονται ότι είναι μαζί σας, και δυστυχώς για σας, το γνωρίζεται. Περιμένουν την κατάλληλη ώρα. Κάτι έμαθαν, όσο να πεις, μετά από τόσα χρόνια, οι μάρτυρες της πολιτικής πρακτικής σας.

Ναι λοιπόν στη πολιτική. Με χαραγμένη τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στους εργαζομένους και στο μεγάλο κεφάλαιο, και με τον τρόπο που επιβάλλουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και υποδείχνει, στη βάση των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής, η οικονομική εξέλιξη.

Συνεχίζεται...

Επί του ...πιεστηρίου, που έλεγαν παλιά. Σε λίγο θα ζητήσουν με απόφαση της Συνέλευσης, και την κατάργηση της πάλης των τάξεων.

Τρίτη, 14/06/2011 - 02:13 — syntagma Ημ/νία Συνέλευσης:
Mon, 13/06/2011
8. .......
9. Να ζητήσουμε κατάργηση των κομμάτων.

ΥΠΕΡ

* Β. Ι. Λένιν: "Για την πολιτιστική επανάσταση", σελ., 259, εκδ. Σ.Ε., Αθήνα 1983,

**Κοινωνικοπολιτικό λεξικό, Δ. Γ. Κασιούρα, εκδ. Σ.Ε., Αθήνα 1995, σελ. 2

2 σχόλια:

 1. μα όπου και να γυρίσεις το κεφάλι, πολιτική και πολιτικοι.

  μπλεγμένα και μπερδεμένα όλα και όλοι. δεν υπάρχει τιποτα και πουθενα καθαρο και αυτουσιο, να δουλέψει ως έχει. συμφέροντα κρυμμενα παντού.


  καλο απογευμα με φιλιά καθαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλα είναι μπροστά στα μάτια μας αρκεί να θέλουμε να τα δούμε. Χρειάζεται προσπάθεια και καθαρή ματιά. Δηλαδή, μακρυά από προλήψεις και στερεότυπα, με τα οποία μας έχει ποτίσει η προπαγάνδα των εκμεταλλευτών.
  Καλή μου φίλη σε χαιρετώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή