Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα - Η Γκαλερί Αρτ Εκράν παρουσιάζει
το καινούργιο βιβλίο του Telos Metallike
με τίτλο "Ξαφνικώς...πρόπερσι"


Όπως είπε, κατά την παρουσίαση του βιβλίου, ο επίκουρος καθηγητής τροφίμων και διαίτης, κ. Τίμος Αλλοιωτής, «το καινούργιο μυθιστόρημα του Telos Metallike, παρακολουθεί μια σειρά γεγονότων της τελευταίας 10ετίας, θα μπορούσε να πει κανείς, μελετά τους τρόπους με τους οποίους ένα πολιτικό σύστημα βυθίζεται, από τα ρήγματα που του προκαλούν το ρουσφέτι και η διαφθορά του πολιτικού προσωπικού του συστήματος, ώστε μέσα από την αυτοαπαξία του να οδηγείται με βεβαιότητα στον αφανισμό του. Όχι τυχαία ο Telos Metallike αντλεί για το πόνημά του, πληροφορίες από έγκυρες πηγές (πρακτικά συνεδριάσεων, αναλυτικά προγράμματα, ελληνική, αγγλική, γερμανική και γαλλική βιβλιογραφία, καθώς και από σημειώματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους οι ήρωες του μυθιστορήματος του). Έτσι αξιοποιώντας ο συγγραφέας, με την διασταύρωση και σύνθεση, τα διάφορα ευρήματα που άντλησε από τις πολυποίκιλες πηγές του, μας παρουσιάζει ολοζώντανα το σκηνικό της εποχής και την πορεία που ακολούθησε η χώρα από το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου, στη “κρίση χρέους“, στο ΔΝΤ και στην Τρόικα.

Και όλα αυτά, δοσμένα με έναν εύληπτο λόγο, μέσα από την περιγραφή του άδοξου τέλους, του έρωτα της ελληνίδας ευρωβουλευτή Πωλίνας Massabuca Κουραπάνη, με τον έλληνα ευρωβουλευτή Παπασμίθ Τσιριμιάγκο Αντωνίου, όταν η ευρωβουλευτής Πωλίνα, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, τον εγκατέλειψε ξαφνικώς… πρόπερσι, εξ αιτίας του απροσδόκητου έρωτά της, για Ούγγρο τσιγγάνο βιολιστή, τον οποίο γνώρισε κατά την διάρκεια διημερίδας ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, που είχε διοργανώσει η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ, στο Στρασβούργο.

Ερωτικά τριγωνοπολύγωνα, πολιτικές ίντριγκες, εμπόριο ουσιών ντόπινγκ και ναρκωτικών, μίζες και σκάνδαλα διαπλοκής κρατικών λειτουργών με ιερωμένους, διατροφικά σκάνδαλα (τρελές αγελάδες, ζωοτροφές μολυσμένες με διοξίνη – οι οποίες, ειρήσθω εν παρώδο, προορίζονταν για τις κλώσες της Δανίας, αν και όπως είπε Δανός αξιωματούχος, δεν είναι βέβαιο ότι οι μολυσμένες ζωοτροφές, καταναλώθηκαν τελικά από της κλώσες της Δανίας) και τέλος η επιθυμία της μάνας, που σώνει και καλά ήθελε να δει τον προβληματικό υιό της, πρωθυπουργό, ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του νέου μυθιστορήματος. Μη το χάσετε»

Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις των “Κατινίστας“. Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο της “Αννούλας”, γωνία Λώρη Δεπρίλη & Κούλη Αυγούρτιου, Αθήνα.

3 σχόλια:

  1. πολυ μικρα τα γραμματα,εχουμε και καποια ηλικια,θα μας βγαλεις τα ματια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Sfendoni γεια σου, Δεν έχεις παράπονο. Μόλις το είπες έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή