Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

"Συντρόφισσες και σύντροφοι : Για τον Σοσιαλισμό αγωνιζόμαστε όλοι !"


Να μην παγιδευτεί ο λαός στην προπαγάνδα για «κάθαρση»*

Σε ανακοίνωση σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό. Το ΚΚΕ θυμίζει ότι στο πόρισμά του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής κατέληξε στα εξής βασικά συμπεράσματα:...»

Ο λαός να κρίνει από την πείρα του... **




ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ είναι σαφέστατο μετά τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου: Στην Ελλάδα δεν γίνεται ανεκτή η διαφθορά και κανείς δεν ξεφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου...
Ακόμη και ένας πρώην υπουργός και μεγαλοστέλεχος του (συγ)κυβερνώντος κόμματος μπορεί να βρεθεί στη θέση του απλού πολίτη και να τον «χώσουν» σε ένα περιπολικό.

Το μόνο περίεργο είναι πώς αυτό το θαυμάσιο «εκσυγχρονισμένο» και καθ' όλα «ευρωπαϊκό» σύστημα παρουσιάζει ώρες - ώρες κάτι μεγάλες... τρύπες.
Τόσο μεγάλες που μπορεί να χωρέσει ολόκληρο το σκάνδαλο της SIEMENS, για το οποίο κανείς δεν βρέθηκε ένοχος, κανείς δεν πήρε τα λεφτά που αποδεδειγμένα μπήκαν στην Ελλάδα και η εταιρεία... δεν ήξερε τίποτε για το φόνο.

Κι όταν στις «τρύπες» χωράει ολόκληρη πολυεθνική, τότε πώς να μην χωρέσει ο Μάνεσης της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που απολύει και εκβιάζει όπως και ο κάθε εργοδότης που καταστρατηγεί συμβάσεις, δεν πληρώνει, εκμεταλλεύεται και κοροϊδεύει.
Δεν συζητάμε φυσικά για τις off shore εταιρείες που αποτελούν, όπως έχει πει στο παρελθόν επίσημα η κυβέρνηση, «κοινοτικό κεκτημένο». Δεν συζητάμε για τα απόρρητα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων ή για τα μαύρα κρατικά κονδύλια...

Καλό είναι να γνωρίζουν όσοι πρόκειται να μας ζαλίσουν τις επόμενες μέρες τα αυτιά με την «κάθαρση» του συστήματός τους, ότι ο κόσμος αυτά τα γνωρίζει και μπορεί να σκέφτεται.
Οσα προεκλογικά αστυνομικά - δικαστικά δράματα και αν στήσουν λοιπόν, δεν θα μπορέσουν να τον αποπροσανατολίσουν. Ούτε θα καταφέρουν να συζητά γι' αυτά και όχι για τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του.
Είτε τους αρέσει είτε όχι, οι πολιτικές που ακολούθησαν έχουν κάνει το λαό σοφότερο...


* "Να μην παγιδευτεί ο λαός στην προπαγάνδα για «κάθαρση»" ΕΔΩ

** "Οι εργάτες με το Κόμμα τους"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου