Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Άνθρωπε άκου!! «Ο καπιταλισμός είναι ένας γέρος που επιβιώνει σκοτώνοντας!».*


 

Ενας ηλικιωμένος άνδρας αυτοκτόνησε χτες λίγο πριν τις 9 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Ο 77χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, πριν αυτοπυροβοληθεί, φώναξε  ότι δεν θέλει ν' αφήσει χρέη στους δικούς του. 
Στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω, έγραφε ανάμεσα σε άλλα: «Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου».

«...Σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος στοίβεται για τα κέρδη των καπιταλιστών και μετά πετιέται σαν λεμονόκουπα στα σκουπίδια, αφού δεν έχει τίποτα πια να στάξει στα γρανάζια του μηχανισμού της εκμετάλλευσης. Ομως, η συγκεκριμένη πράξη απελπισίας δεν αποτελεί λύση απέναντι στην κατάσταση που βιώνει ο λαός. Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωμένος συλλογικός ταξικός αγώνας με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αγώνας που θα έχει στόχο η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της να πάρουν στα χέρια τους την εξουσία.

 Υποκρισία και εμπαιγμός
 
Με αφορμή το περιστατικό τα αστικά κόμματα εξέδωσαν ανακοινώσεις που τουλάχιστον προκαλούν, αφού παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους. Ολοι όσοι παίρνουν μέτρα που χτυπούν αλύπητα το λαό και καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους να ζουν εξαθλιωμένοι με μισθούς πείνας, να υποσιτίζονται, να μην μπορούν να πάνε στο γιατρό ή να πάρουν τα φάρμακά τους, βγήκαν με θράσος να μιλήσουν για ..."στοχασμό", "δύσκολες ώρες", για ανάγκη "να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από την κρίση".   ΕΔΩ
 
 Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις αντιδράσεις των κομμάτων, για την αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα αναφέρει: «Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».

* Σαμίρ Αμίν, Αιγύπτιος οικονομολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου