Τρίτη 8 Μαΐου 2012

"...ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων κόντρα στη νέα λαίλαπα που έρχεται..."


 

Κέρδος και παρακαταθήκη για το λαό


Τόσο προεκλογικά, όσο και πολύ περισσότερο από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες και διαμορφώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα, γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι απέναντι στο σύνολο των δυνάμεων που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την πορεία της χώρας μας μέσα στην ιμπεριαλιστική ευρωένωση, το ευρώ και τις συμφωνίες που αυτά συνεπάγονται, βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ. 
Σ' αυτές τις συνθήκες, όπου όλοι οι υπόλοιποι ψάχνουν κυβερνητικές λύσεις στη βάση ακριβώς της συμφωνίας τους για την ευρωπαϊκή προοπτική και παζαρεύουν το διαχειριστικό μείγμα, για να γίνουν οι απαραίτητοι «πολιτικοί γάμοι» και οι «αναγεννήσεις», το ΚΚΕ θαρρετά ξεδιπλώνει τη δική του πολιτική πρόταση που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. 

Είναι κέρδος για το λαό σήμερα, αλλά και σημαντική παρακαταθήκη, το γεγονός ότι όλο και πιο έντονα από την προεκλογική περίοδο και στο εξής, αναγνωρίζεται και μπαίνει στη συζήτηση η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία. Αναγνωρίζεται πιο πλατιά η ρεαλιστικότητά της, μπαίνει σε συζήτηση σε πιο πλατιά λαϊκά στρώματα. Κι αυτό είναι ένα ποιοτικό βήμα, στην κατεύθυνση χειραφέτησης λαϊκών δυνάμεων από τα διλήμματα του ευρωμονόδρομου, που καλλιεργούν όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα κόμματα και που θα τα εντείνουν στο έπακρο το επόμενο διάστημα.
 
Με τη δύναμη της πρότασής του, πατώντας δηλαδή πάνω στη στρατηγική του, το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται, χωρίς να χάσει ούτε στιγμή, στην πρώτη γραμμή των αγώνων που πρέπει άμεσα να αναπτυχθούν απέναντι στα νέα μέτρα που έρχονται. Μέτρα που δεν έχουν να κάνουν στενά με το μνημόνιο, αλλά με την ίδια την καπιταλιστική οικονομική κρίση και το ξεπέρασμά της σε όφελος του κεφαλαίου, για την καπιταλιστική ανάπτυξη που αναζητούν όλες οι άλλες δυνάμεις και η οποία, αντικειμενικά, προϋποθέτει μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.  Μέτρα που η «ευρωπαϊκή πορεία» της χώρας - ανεξάρτητα ποιο θα είναι το διαχειριστικό μείγμα και ο κυβερνητικός συνδυασμός - απαιτεί να τρέξουν άμεσα, τις αμέσως επόμενες βδομάδες.

Να γιατί είναι κέρδος για το λαό το γεγονός ότι το ΚΚΕ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι δε θα λάβει μέρος σε καμιά κυβέρνηση. Να γιατί το ΚΚΕ είναι εγγύηση για το λαό ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του: Γιατί διαμορφώνει άμεσους στόχους πάλης για την ανακούφιση των εργαζομένων αντίστοιχους με τη στρατηγική του, η οποία ανοίγει το δρόμο για την οριστική απελευθέρωση του λαού από τους εκμεταλλευτές του.

Με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα που δίνει στους κομμουνιστές 
και τις  κομμουνίστριες, στους οπαδούς και τους συνεργαζόμενους στο κίνημα αυτή η κρυστάλλινη πολιτική και δράση του ΚΚΕ, όλοι βρίσκονται μέσα στο λαό, δίνουν τη μάχη της οργάνωσής του στους χώρους δουλειάς, στους τόπους εκπαίδευσης, στις λαϊκές γειτονιές, παλεύουν για την ενδυνάμωση των λαϊκών αγώνων κόντρα στη νέα λαίλαπα που έρχεται, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση αυτές τις μέρες, είτε πάμε σε νέες εκλογές.

Ριζοσπάστης,  "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ"  Τρίτη 8 Μάη    
 
Αναρτήθηκε από crousma 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου