Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

"Να σημάνει συναγερμός κόντρα στη βαρβαρότητα"Την ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η δράση για την επιτυχία της μεθαυριανής γενικής απεργίας, ώστε αυτή να συμβάλει αποφασιστικά στην απόκρουση της πολιτικής που ρημάζει τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η επίθεση δίχως τέλος, η ακόρεστη όρεξη του κεφαλαίου να τα αρπάξει όλα, δείχνει πως ο πόλεμος που έχει κηρυχτεί στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, δεν αντιμετωπίζεται με ασπίδες και φλυαρίες, αλλά απαιτεί οργάνωση, χρειάζονται επιθετικοί αγώνες ώστε να μην τα σαρώσουν όλα.

Η λαϊκή οργή πρέπει να εκφραστεί όχι σαν δύναμη εκτόνωσης και δυσαρέσκειας, αλλά ως δύναμη οργάνωσης και αντεπίθεσης. Να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμός παντού, κόντρα στη βαρβαρότητα των μέτρων, στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Η προετοιμασία της απεργίας να πάρει χαρακτηριστικά πλατιάς συζήτησης και αγωνιστικής δράσης με τους εργαζόμενους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και σχολή για την επόμενη μέρα, για το επόμενο βήμα για την κλιμάκωση της δράσης. Τα μέτρα του εργασιακού μεσαίωνα να συναντήσουν ισχυρό εργατικό - λαϊκό μπλόκο κατά των επιδιώξεων του μεγάλου κεφαλαίου, που θέλει οι εργαζόμενοι να δουλεύουν όσο, όπως, όταν, όπου απαιτεί η κερδοφορία του.

Τα συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, να συμβάλλουν ώστε καθένας να πάρει τη θέση που πρέπει, στη συμμετοχή για την απόφαση, στην περιφρούρηση, στη μαζικότητα, στην επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα


 ΌΛΟΙ, την Πέμπτη 18 Οκτώβρη, στις 10.30 π. μ., στην Ομόνοια


"Συνυπογράφουν το διάταγμα εκτέλεσης του λαού"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου