Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«...πλέον μπορούμε και προωθούμε λύσεις συμφέρουσες»... Αναρωτιέσαι για ποιούς;


Η άμεση εκταμίευση της δόσης στο επίκεντρο των επαφών που είχε
 στις Βρυξέλλες ο Αντ. Σαμαράς Ο  πρωθυπουργός συνεχίζει τις 
σκληρές διαπραγματεύσεις με δανειστές και εταίρους.

Χρήμα για την πλουτοκρατία
...Ο Α. Σαμαράς στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος της συνόδου επικέντρωσε στη μάχη που έδωσε για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας για να αυξηθεί το ποσό από τον ευρω-προϋπολογισμό που θα καταλήξει στα χέρια της, αλλά και για την εκταμίευση της δόσης. Ο ίδιος παρουσίασε ως σημαντική επιτυχία τα εύσημα των εταίρων για τη σφαγή του λαού, δηλώνοντας ότι «έχει σταματήσει πια να ακούγεται ότι "για όλα φταίει η Ελλάδα" και πλέον μπορούμε και προωθούμε λύσεις συμφέρουσες»... 

Ζητάει επιβράβευση για τη σφαγή του λαού

Την άγρια σφαγή και τις θυσίες του λαού επιδεικνύει στους εταίρους και δανειστές η κυβέρνηση, προκειμένου να αποσπάσει την πολυπόθητη για την πλουτοκρατία δόση των 44 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα επαναβεβαιώνει ότι θα φέρει σε πέρας την αποστολή της.
Η κυβερνητική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες καλλιεργεί κλίμα «συγκρατημένης αισιοδοξίας» ενόψει της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, τη Δευτέρα, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει απόφαση τόσο για την εκταμίευση της δόσης όσο και για τη λεγόμενη «βιωσιμότητα» του χρέους.
Επικαλείται προς τούτο τα εύσημα των εταίρων για την τήρηση «όλων των δεσμεύσεων», δηλαδή την ψήφιση του συνόλου των βάρβαρων μέτρων και φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της τρικομματικής κυβέρνησης και την αποφασιστικότητά της να τα εφαρμόσει άμεσα και στο ακέραιο, αλλά και να πάρει και πρόσθετα μέτρα το επόμενο διάστημα.   Περισσότερα ΕΔΩ

Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες τα 
παζάρια για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Σε μέτρα για μείωση του χρέους στο 130% του ΑΕΠ μέχρι το 2020, φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει δανειστές και εταίροι της Ελλάδας ενόψει του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το «Reuters».

Το πρακτορείο ισχυρίζεται ότι ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ συνεχίζει να υπάρχει εκκρεμότητα για μέτρα 10 δισ. ευρώ, που αφορούν στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ, για την επιμήκυνση του προγράμματος της ελληνικής ελεγχόμενης χρεοκοπίας μέχρι το 2016.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δεχθεί ότι το ελληνικό χρέος θα είναι βιώσιμο σε 124% του ΑΕΠ. Η Ευρωομάδα έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα για μείωση του ελληνικού χρέους στο 130% του ΑΕΠ το 2020. Έτσι απομένει ένα κενό 5-6% του ΑΕΠ που πρέπει να καλυφθεί», δήλωσε κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο... Περισσότερα  ΕΔΩ


2 σχόλια:

  1. θα δούμε

    ο κυρ βενιζέλος το 1932 γύρναγε γύρναγε και τίποτα δεν βρήκε τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα φίλε ΑΡΚΑΤ είναι να βρούμε εμείς το δρόμο μας.
    Αυτοί έχουν βρει το δικο τους δρόμο και ειναι ο δρόμος της δικής σου και της δικής μου εξαθλίωσης.
    Ας αντιδράσουμε επιτέλους με πράξεις και όχι με λόγια, ας αντισταθούμε αποτελεσματικά.
    Ας μάθουμε τι είναι αυτό που συμβαίνει, τους λόγους και τα αίτια αυτής της βαρβαρότητας.
    Διαφορετικά θα παραπαίουμε θα βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι στις αυταπάτες μας.
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κομμουνιστής για να αντιληφθεί τις ανάγκες των καιρών.
    Δεν χρειάζεται κανείς να συμφωνεί με το ΚΚΕ, μπορεί να έχει όσες διαφωνίες έχει αρκεί να γνωρίζει τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, όχι από αυτά που μας λένε ή που δεν μας λένε,όχι απο τους πληρωμένους κονδυλοφόρους ή τους συμβιβασμένους εκπρόσωπους τους.
    Χρειάζεται να κάνουμε και εμείς κάτι εκτός από το να διαμαρτυρώμαστε.
    χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή