Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

«Ο αγώνας τώρα μπαίνει σε νέα φάση. Όρτσα τα πανιά»

«Το "πράσινο φως" για τα επόμενα μέτρα αντιλαϊκής κλιμάκωσης δόθηκε χτες από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ), οι οποίοι παράλληλα πήραν την απόφαση για την τμηματική καταβολή μιας ακόμη δόσης (συνολικά 49,1 δις  ευρώ) από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (ΕΕ-ΔΝΤ).Ολόκληρο το ποσό, μέχρι και την τελευταία δεκάρα, προορίζεται για τις ανάγκες των καπιταλιστών, τραπεζιτών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου...

...Σύμφωνα με τον επικεφαλής του EFSF, Κ. Ρέγκλινκ, από τα 34,3 δις  ευρώ, τα 16 δις  ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 11,3 δις ευρώ για το πρόγραμμα της επαναγοράς κρατικών ομολόγων και 7 δις  ευρώ για τον προϋπολογισμό. Να σημειωθεί ότι η λεγόμενη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού σε τίποτα δεν έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες, αλλά με την εξόφληση μεγαλοεπιχειρηματιών και ντόπιων τραπεζιτών για αποπληρωμές εκδόσεων έντοκων γραμματίων.
 
..Επισημαίνεται ότι....Για την καλύτερη προστασία των μεγαλοπιστωτών, τα νέα δάνεια, όπως και τα προηγούμενα, υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. Με το ίδιο νομοθέτημα επικυρώνουν τις λεγόμενες «προαπαιτούμενες δράσεις» υπουργείων». (Ολόκληρο το άρθρο  ΕΔΩ)


 

Μετά από τέσσερα χρόνια καπιταλιστικής κρίσης,  την εναλλαγή τριών κυβερνήσεων και την επιβολή άλλων τόσων μνημονίων, την ίδια την εξέλιξη και το βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων, μαζί και το  τελευταίο "συμβούλιο των υπουργών της δόσης" (Γιούρογκρουπ),  δεν μπορεί πλέον να υπάρχει εργαζόμενος σ' αυτή τη χώρα, που να μη καταλαβαίνει,  ότι για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα,  ο  δρόμος  που οδηγεί  στην εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων και την  ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, συνδέεται άμεσα και αναπόδραστα  με  τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια. 

Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν εργαζόμενοι, ακόμη και  σήμερα, ότι σ' αυτό το δρόμο  είναι μπορετό να συνταξιδέψουν με τα μονοπώλια, με τους μεγάλους  εγχώριους και ξένους  επιχειρηματικούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι είναι καιρός πια, να ξεμπερδεύουν με τα αστικά παραμύθια. Έξοδος από την κρίση, που να χωρά και τα μονοπώλια και το λαό, δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Αυτό σκουλαρίκι  στ' αυτί.

Ο ιμπεριαλισμός το πραγματικό πρόβλημα

Το κυνήγι του κέρδους, η πολυθρύλητη  ανταγωνιστικότητα, η τέσσερις  «ελευθερίες», η επιχειρηματικότητα, "η κοινότητα των συμφερόντων",  το χρηματιστηριακό «θαύμα», οι υψηλοί ρυθμοί «ανάπτυξης», ο δρόμος δηλαδή της οικονομίας όπου κυριαρχούν τα μονοπώλια,  ή για να το πούμε πιο παραστατικά, η λεωφόρος, όπως προπαγάνδιζαν οι απολογητές του εκμεταλλευτικού συστήματος, για μια  ευχάριστη εκδρομή με τελικό προορισμό, τον τόπο της διαρκούς  ευημερίας  για όλους. 

Η  καπιταλιστική "λεωφόρος"  δηλαδή, αυτή που τελικά μας οδήγησε στη βαθιά κρίση,  με αποτέλεσμα σήμερα να σαρώνεται  η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και λαϊκών νοικοκυριών. Κι όμως, όσες παρλαπίπες και να λένε, όπως αυτές  που ακούσαμε και χθες, η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναπόφευκτο. Γιατί εδώ, δεν πρόκειται ούτε για το κακό το ριζικό μας, ούτε  για λάθη στη διακυβέρνηση και στη διαχείριση, αλλά για τους ακατάλυτους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης.  

Ο αγώνας τώρα μπαίνει σε νέα φάση. 

Από την κρίση που βιώνει και πληρώνει ο λαός μας, δε τον βγάζει καμιά διαχείριση, καμιά τσελεμεντε συνταγή  πολιτικής, όσο διατηρείται η οικονομική εξουσία των μονοπωλίων.  Απ' αυτή την γούρνα της δυστυχίας, μπορεί να βγει, μόνο μ' ένα κίνημα ισχυρό, που δεν θα υποκλίνεται στην εξουσία των καπιταλιστών, δεν θα υποχωρεί μπροστά στην αστική υποκρισία της "κοινότητας των συμφερόντων" του εργάτη, του φτωχού αγρότη, του μικρού επαγγελματία, με αυτά των μονοπωλίων. 

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από ένα κίνημα,  που θα παλεύει με πρωταγωνιστή την εργατική τάξη και τους συμμάχους της,  για να βάλει εμπόδια στα μέτρα, να αποτρέψει τη συντριβή του βιοτικού επιπέδου τους, που σηματοδοτούν οι ανατροπές, και στο έδαφος αυτής της πάλης, να διεκδικεί συγχρόνως  την κοινωνικοποίηση της παραγωγής, των μέσων παραγωγής,  και της οικονομίας. 

Γι αυτό, για να μην περάσουν τα μέτρα, για να μπει φρένο στην καταλήστευση του λαού μας,  ψηλά η σημαία της ταξικής πάλης, όσα νομοσχέδια και νόμους και αν η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ, ψηφίσει στη Βουλή.  

Ο αγώνας τώρα μπαίνει σε νέα φάση.  Όρτσα τα πανιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου