Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Καμία «...προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», όσο διατηρείται η εξουσία των μονοπωλίων

 
 
 Καμία «ανάσα» δεν πρόκειται να πάρει ο λαός την καινούργια χρονιά ούτε πρόκειται «να φανεί η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον», όπως προσπάθησαν να τον πείσουν με τα πρωτοχρονιάτικα μηνύματά τους ο πρωθυπουργός και οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι.
 Αντίθετα, τον περιμένουν νέα δεινά, ανείπωτη φτώχεια και δυστυχία, εξαιτίας του βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης και της κλιμάκωσης του πολέμου που έχουν εξαπολύσει η εγχώρια πλουτοκρατία και οι ξένοι σύμμαχοί της, προκειμένου να του φορτώσουν τα βάρη της κρίσης και να βγουν αλώβητοι και πιο ενισχυμένοι από αυτήν.

Την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα προσπάθησε να διασκεδάσει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, συσκοτίζοντας τα αίτια της καπιταλιστικής κρίσης και καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες για επικείμενη ανάκαμψη που θα φέρει τάχα νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των εισοδημάτων των εργαζομένων!

Σε κάθε φράση και σε όλους τους τόνους, ο Α. Σαμαράς διατυμπάνιζε ότι όλα τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση αποσκοπούν στο «να μπορέσει ο άνεργος να βρει δουλειά», επιδιώκοντας στην πραγματικότητα να υφαρπάξει τη συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στις δρομολογημένες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και να στοιχίσει το λαό πίσω από το μονόδρομο της πλουτοκρατίας.
«Θέλουμε ενότητα των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα», τόνισε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι η πρόκειται για υποταγή του λαού στην εφαρμογή των εξοντωτικών μέτρων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

  Συνεχίζοντας να δημιουργεί σύγχυση για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το γνωστό παραμύθι ότι τάχα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, δίνονται «ανάσες» στην οικονομία και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για «να ξεκινήσουν επενδύσεις, να σωθούν θέσεις εργασίας, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να πάρει μπροστά η οικονομία».

«Φως» μόνο για τα μονοπώλια
 
Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός θέλει να αποκρύψει ότι η ανάκαμψη - ανάπτυξη της οικονομίας θα πατήσει πάνω σε μισθούς πείνας, την απόλυτη και σχετική φτώχεια και εξαθλίωση του λαού, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη κερδοφορία των επενδυτών, δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων.
«Το μεγάλο στοίχημα από δω και μπρος είναι οι παραγωγικές επενδύσεις», τόνισε, δεσμευόμενος απέναντι στα εγχώρια και ξένα μονοπώλια ότι «θα κάνω τα πάντα, θα τις αναζητήσω παντού: από ξένους επενδυτές και από Έλληνες επιχειρηματίες».

 
Κατά κύματα οι νέες ανατροπές
 
Στο πρωθυπουργικό μήνυμα, όπως ήταν αναμενόμενο, περίσσεψαν οι δηλώσεις «κατανόησης» των προβλημάτων του λαού και οι ανέξοδες υποσχέσεις για αποκατάσταση τάχα των «αδικιών», «με προτεραιότητα στις χαμηλές συντάξεις, στα επιδόματα που καταργήθηκαν για τους πιο αδύνατους και στη φορολογία - ιδιαίτερα στον ΦΠΑ - που παραμένει πολύ υψηλή».


Η πραγματικότητα όμως είναι ότι μέσα στο 2013 θα υλοποιηθεί το νέο πακέτο ψηφισμένων μέτρων, ύψους 13,5 δισ., που σημαίνει νέες άγριες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν οι αντεργατικές ανατροπές σε εργασιακές σχέσεις και ασφαλιστικό, που καταβαραθρώνουν τους μισθούς και μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα».

 Καθαρά πράγματα. Στον καπιταλισμό ανάπτυξη και λαϊκή ευημερία είναι αταίριαστα πράγματα. Καμιά προκοπή δεν πρόκειται να δει ο λαός όσο διατηρείται η εξουσία των μονοπωλίων, γεγονός που δεν μπορούν να κρύψουν  πλέον,  η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, όσα πρόσωπα και προσωπεία κι αν αλλάζουν.

 "Πνίγει το λαό για να πάρει ανάσα η πλουτοκρατία"  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου