Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, όμως μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".



Ο Θάνος Μικρούτσικος μπροστά στη συναυλία σε μελοποιημένη ποίηση του Μπρεχτ, που θα δώσει στις 2 Φλεβάρη στις 20:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων στον Περισσό, παραχώρησε συνέντευξη στο πόρταλ του ΚΚΕ, το 902.gr. 

 Η συναυλία διεξάγεται στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου εκδηλώσεων για τον «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική» που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για το Επιστημονικό Συνέδριο του ΚΚΕ για τον Μπρεχτ και το διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ.


 Στην συναυλία θα παρουσιαστούν τα έργα «Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ», Μπ. Μπρεχτ - Θάνος Μικρούτσικος, «Ο κύκλος με την κιμωλία», Μπ. Μπρεχτ - Μάνος Χατζιδάκις, ενώ θα τραγουδήσουν η Άννα Λινάρδου και ο Κώστας Θωμαΐδης

Ανάμεσα σε άλλα, ο συνθέτης υπογραμμίζει τη σημασία και τη διαχρονικότητα του έργου του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Στην εποχή της κρίσης η μεγάλη τέχνη εκτός από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά έχει και τη δυνατότητα της εμψύχωσης και δεν πρέπει να την αφήνουμε... Τώρα χρειαζόμαστε τη μεγάλη τέχνη». 

Ενώ για το έργο του μεγάλου Γερμανού δημιουργού σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Μπρεχτ από το 1930 πρότεινε ήδη μια μορφή τέχνης κυρίως μέσα από το θέατρο αλλά και από τα κείμενα του, η οποία προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους κριτικούς απέναντι στα πράγματα. Λέει το εξής: Η τέχνη δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, όμως μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και έτσι ο Μπρεχτ θα ζήσει στον αιώνα των αιώνων...» (Από 902.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου