Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

"Το Φως Που (πάντα) Καίει"

Επίκαιρος και προφητικός ο λόγος του Βάρναλη.

  
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ανεβαίνει στη σκηνή του "ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ" το έργο του ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ "ΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙΕΙ" *.
Η διασκευή και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Βασίλη Κολοβού.

Να τι λέει ο Προμηθέας σε μια σκηνή του έργου " Τόσο μοιάζουν το χθες με το σήμερα που  μου φαίνεται πως τώρα δα έχω γεννηθεί και βλέπω το σήμερα"


  H Ένωση Λογιστών Αθήνας πηγαίνει θέατρο

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δράσης σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων η ΕΕΛΠ καλεί τους συνάδελφους να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση   "Το Φως Που (πάντα) Καίει" στο "Θέατρο της Ημέρας", το Σάββατο 23/2, στις 9.00 το βράδυ.
Η τιμή προσφοράς για το σωματείο μας είναι 7 ευρώ και παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για κράτηση προσκλήσεων στα τηλέφωνα της Ένωσης.

 

Πρόκειται για ένα σκηνικό πείραμα που αποτόλμησε ο Βασίλης Κολοβός, προσθέτοντας στον πρωτότυπο τίτλο του έργου τη λέξη "πάντα" για να υπογραμμίσει όχι μόνο τη διαχρονικότητα, αλλά το μέγεθος της σημερινής επικαιρότητάς του. Ο ηθοποιός επιχείρησε μια θεατρική διασκευή, αντλημένη και από τις δύο γραφές του έργου (1921 και 1934), που περιλαμβάνει αποσπάσματα μόνο διαλογικών μερών. 


Με τη σκηνογραφική και ενδυματολογική συμβολή του Στράτου Σαραντίδη, 
τη μουσική επιμέλεια της Κικής Κουτζανίδου, τους φωτισμούς και τους ήχους του Γιώργου Σηφάκη, με το σχολιασμό της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, της πολιτικοοικονομικής, εργασιακής, κοινωνικής πραγματικότητας, ο θεατής "κοινωνεί" με το παντοτινό "φως" της βαρναλικής ποίησης. 

Επιπλέον ψυχαγωγείται με το ομόψυχο υποκριτικό "κέφι" και όλων των άλλων ηθοποιών: Χάρης Αρώνης (εύπλαστες και χιουμοριστικές οι μεταμορφώσεις του), Ολγα Μουργελά (εκφραστικά μεταμορφώσιμη Αριστέα), Νίκος Μαυρουδής (πληθωρικά μπρούτος Προμηθέας), Τάσος Αλαφάκης (αφελής Χριστός). Υποβλητική η ηχογραφημένη φωνή της Αδριανής Τουντοπούλου στο ποίημα "Μάνα Γη"». Περισσότερα 902.gr

*"Το φως που πάντα καίει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου