Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κροκοδείλια δάκρυα για το δράμα των ξεριζωμένων.

 
 Ρεκόρ 20ετίας η αύξηση των προσφύγων.
 
Η συνεχής όξυνση των ιμπεριαλιστικών πιέσεων και επεμβάσεων σε νευραλγικές περιοχές του πλανήτη, κυρίως σε Μέση Ανατολή, ανατολική Αφρική και Κεντρική Ασία, πολλαπλασιάζουν δραματικά τον αριθμό των προσφύγων διεθνώς με αποτέλεσμα μόνον μέσα στο 2012 να εγκαταλείψουν εστίες και πατρίδες πάνω από 7.500.000 άνθρωποι.
 
Τα τελευταία στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, (όπου δεν συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων από τη Συρία που δημιουργήθηκαν φέτος) είναι χαρακτηριστικά, αφού διαπιστώνεται αριθμός-ρεκόρ του αριθμού των προσφύγων διεθνώς από το 1994. Το 55% των προσφύγων προέρχεται μόλις από πέντε χώρες, (Αφγανιστάν, Συρία, Σομαλία, Ιράκ και Σουδάν), ενώ νέες εστίες προσφύγων δημιουργούνται σε Μάλι, ΛΔ Κονγκό, Ν. Σουδάν και Αιθιοπία.

Ο επικεφαλής του οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι κάθε τέσσερα δευτερόλεπτα δημιουργείται τουλάχιστον ένας πρόσφυγας και ότι ως το τέλος του 2012 ο αριθμός των ξεριζωμένων προσφύγων ήταν πάνω από 45.200.000 άτομα σε σχέση με τα 42.500.000 που ήταν στο τέλος του 2011.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συσπείρωσης (Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου