Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013

"...κι η Κοκκινιά ψωμί και δυόσμος".


 
 
Εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
 
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς το 1944 διοργανώνει το Σάββατο 17 Αυγούστου και την Κυριακή 25 Αυγούστου, το παράρτημα Κοκκινιάς ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.Το Σάββατο 17 Αυγούστου, με αφετηρία την πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 6μμ και έπειτα από κατάθεση στεφανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, συνδεδεμένα με τον αγώνα κατά των Γερμανών κατακτητών, στις 8.15μμ  θα γίνει η κατάθεση στεφανιών στο χώρο της Μάνδρας, όπου θα μιλήσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς. 

Στις 8.45 μ.μ. θα αρχίσει η εκδήλωση στο χώρο της Μάνδρας που συνδιοργανώνουν η ΚΟ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ και η Διοικούσα Επιτροπή Κοκκινιάς ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με ομιλητή από την τοπική ΟΒ της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία.
   
Την Κυριακή 25/8, η κεντρική εκδήλωση θα γίνει 
στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944.  


Οι Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες στο Μπλόκο της Κοκκινιάς θα συνεχιστούν με ομιλίες και κατάθεση στεφανιών.


Μετά  το τέλος των ομιλιών και την  κατάθεση στεφανιών, θα γίνει πορεία στο χώρο του κοινοτάφειου του Γ' Νεκροταφείου, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, θα κατατεθεί στεφάνι και θα αναγνωσθεί προσκλητήριο των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου