Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

«Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει»

Πρόσκληση για δημιουργία έργων με θέμα την καπιταλιστική 
κρίση από την ΤΟ Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ 

 
Με σύνθημα «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει», οι Τομεακές Οργανώσεις Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανακοίνωσαν στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα την πρωτοβουλία τους να καλέσουν καλλιτέχνες να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή.
 
Αμέσως μόλις ανακοινώθηκε αυτή η πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλευράς των καλλιτεχνών να την αγκαλιάσουν και να συμβάλουν με πρωτότυπα έργα.

Κάθε ενδιαφερόμενος, λοιπόν, για περισσότερες πληροφορίες, προτάσεις, κατάθεση έργων κ.λπ., μπορεί να απευθύνεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: texniapofasi39@gmail.com

Θυμίζουμε ότι η πρόσκληση αφορά όλα τα είδη της Τέχνης που απευθύνονται σε ενήλικους και παιδιά: Μουσική - τραγούδι. Εικαστικά - σκίτσο - animation. Λογοτεχνία - ποίηση. Ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία - ντοκιμαντέρ). Συγγραφή θεατρικού έργου. Χορό.

Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την 
περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».  

Όλα τα έργα των καλλιτεχνών που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και τις ανάγκες των καιρών, θα εκτεθούν ηλεκτρονικά μέσα από τις ιστοσελίδες του Φεστιβάλ, της ΚΝΕ, και του portal «902.gr». Ταυτόχρονα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις για την προβολή των έργων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο. 

Η δραστηριότητα θα κορυφωθεί στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Για τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα διοργανωθούν - κατά τη διάρκεια της χρονιάς - σεμινάρια για τον κοινωνικό ρόλο της Τέχνης, αλλά και για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης.

Από το 902. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου