Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η Εικαστική Έκθεση «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ + ΣΙΔΕΡΟ» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.


 Αύριο τα εγκαίνια στο Πέραμα*

 «Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»!


Εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., για έβδομη χρονιά μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, η εικαστική έκθεση «Ανθρωποι, Χρώμα + Σίδερο», πιο πλούσια σε πρόγραμμα, πιο μαζική σε συμμετοχές δημιουργών (περίπου 250) και μαζικών φορέων και με σύνθημα: «Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του»!

«Κορμός» της Οργανωτικής Επιτροπής παραμένει η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» και τα συνδικάτα της Ζώνης (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων), ενώ την επιτροπή συμπληρώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος, Πειραιά, Σαλαμίνας.

Αύριο Παρασκευή μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης θα ακολουθήσει συναυλία στις 9 μ.μ. με το συγκρότημα «Υπεραστικοί».

Το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. οργανώνεται συζήτηση για την ανεργία - Οι θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπισή της και την οργάνωση της πάλης, ενώ στις 8.30 μ.μ. η θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» ανεβάζει το έργο του Μαξ Φρις «Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές».

Την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. θα γίνει συναυλία με σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον» με τους: Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστο Θηβαίο, «Kollektiva», Γιάννη Λάρδη - Γεωργία Λάμπρη, Βασίλη Λέκκα, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργο Μεράντζα, Μίλτο Πασχαλίδη, Γιώργο Σαρρή. 

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα λειτουργούν δημιουργικά εργαστήρια - ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι. 

Κυριακή 11 π.μ.: Θέατρο «Ένας παράξενος μουσικός» από την ομάδα «Τρομπετίνι».

*Από  τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου