Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μ.Α.Σ. «Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια της οργάνωσης για ρήξη και ανατροπή με την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια»


Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Συνεχίζουμε στο 
δρόμο της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και την ΕΕ*


Να βγάλουν συμπεράσματα, από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από τις μέρες που φοιτητές και μεγάλο τμήμα του λαού και της νεολαίας συγκρούστηκαν με τη χούντα των συνταγματαρχών που υπεράσπιζε τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με ανακοίνωσή της Εκτελεστικής Γραμματείας του, για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη.


Όπως σημειώνει: «Ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να μένουν θεατές στη σφαγή τους. Με την αποφασιστική, οργανωμένη δράση τους μπορούν να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις, να επιβάλουν το δίκιο τους με τη δική τους δύναμη, χωρίς να περιμένουν σωτήρες. Ο δικός μας Νοέμβρης είναι η συνέχεια της οργάνωσης για ρήξη και ανατροπή με την κυβέρνηση, την ΕΕ, τα μονοπώλια. 

Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός 
μας. Για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι ανάγκες μας για δωρεάν σπουδές, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, η ανάγκη του λαού μας για επιστήμη και έρευνα προς όφελός του, δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.  

Κρατάμε ψηλά το κεφάλι!

 Λαός και νεολαία φοβισμένοι σημαίνει θυσίες χωρίς τέλος. Αντίθετα κανένας μηχανισμός, καμιά εξουσία, όσο ισχυρή και αν φαίνεται, δεν μπορεί να υποτάξει και να νικήσει έναν αποφασισμένο και οργανωμένο λαό.

Κάνουμε στην άκρη τις φωνές της υποταγής και της ενσωμάτωσης που μιλούν για καλύτερη διαπραγμάτευση με τους δυνάστες του λαού. Είναι αυταπάτη ότι με άλλους καλύτερους διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα ζήσουμε καλύτερα, θα γίνει η ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία «αρνάκι».

Η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού πρέπει να είναι στοιχείο της πάλης ενάντια στην πολιτική που διαλύει κάθε δικαίωμα για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Η καταστολή, τα ΜΑΤ που επεμβαίνουν όπου αναπτύσσεται αγώνας, οι επιστρατεύσεις, οι διώξεις συνδικαλιστών και απεργιών, οι εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, η κατάργηση του ασύλου, η αξιοποίηση (είτε με «άπλωμα» είτε με «μάζεμα») των ναζιστών της ΧΑ και οι προβοκατόρικες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα, γίνονται ακριβώς για να περνά σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου-Κυβέρνησης–ΕΕ. Σε οργάνωση της πάλης σε κάθε έτος και σχολή. Σε συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου 15-17 Νοεμβρίου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου