Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

ΚΝΕ «ΑΓΩΝΙΣΟΥ! Κάνε τον αθλητισμό μέρος της ζωής σου».

Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τον Αθλητισμό 


Εκδήλωση για τον Αθλητισμό διοργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1, Περιστέρι).

Θα γίνει συζήτηση με τους: Κώστα Μίσσα, ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ, Αντώνη Καλκαβούρα, αθλητικό δημοσιογράφο και Θοδωρή Λιάππη υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή τους το ΚΚΕ και η ΚΝΕ επισημαίνουν ότι η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε µεγάλο βαθμό από την τσέπη του, η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη, οι αθλητικές υποδοµές έχουν αφεθεί στη µοίρα τους, ενώ ο αθλητισµός είναι βουτηγµένος στα επιχειρηµατικά συµφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαµα για τα κέρδη.

Καλούν τους νέους να σκεφτούν ότι «μέσα από τον αθλητισµό το σηµερινό σύστηµα καλλιεργεί τον ατοµικισµό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα"». 

Υπογραμμίζουν ότι «όλα αυτά καµία σχέση δεν έχουν µε τον αθλητισµό που έχουν ανάγκη οι νέοι. Με τον αθλητισµό που διασφαλίζει δωρεάν τις υποδοµές και τα µέσα (σύγχρονη και ασφαλή γήπεδα, επιστηµονική στήριξη, απαραίτητο προσωπικό, γιατρούς - γυµναστές). 

Με τον αθλητισµό της άµιλλας και της συλλογικότητας, που έχει ως στόχο όλοι οι νέοι να συµµετέχουν συστηµατικά σε σωµατικές δραστηριότητες, να αξιοποιούν την κλίση και το ταλέντο τους».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους νέους να μη συμβιβαστούν και:
- Μέσα στο σχολείο να αγωνιστούν για να αναπτυχθεί η Φυσική Αγωγή, να αυξηθούν οι ώρες στο σχολικό πρόγραµµα, να προσληφθούν γυµναστές, να αναβαθµιστεί ο εξοπλισµός. 
- Να γραφτούν σε σωµατεία και συλλόγους, σε προγράµµατα των δήµων και να διεκδικήσουν: Χρηµατοδότηση από το κράτος, κατάργηση των συνδροµών και των εισιτηρίων στα δηµοτικά γυµναστήρια. Η αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια έχουν καταντήσει την ενασχόληση µε ένα άθληµα πολυτέλεια.
  Επισυνάπτεται σε μορφή PDF η ανακοίνωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. 

Ερευνα του 902.gr για την κατάσταση των 
ερασιτεχνικών αθλητικων σωματείων του Περιστερίου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το «902.gr» επισκέφθηκε αθλητικούς χώρους στο Περιστέρι, για να καταγράψει την πραγματικότητα που βιώνουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό που ονομάζεται ερασιτεχνικός αθλητισμός. (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου