Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

«Tρόμος και Αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» στο θέατρο «Βαφείο»

Πέντε μονόπρακτα του έργου του Μπρεχτ 


«Η Ώρα του Εργάτη», «Ο Σταυρός με την Κιμωλία», «Η Εβραία», «Γυρεύοντας τη Δικαιοσύνη» και «Ο Σπιούνος» είναι τα πέντε μονόπρακτα από το έργο του Μπρεχτ «Τρόμος και αθλιότητα του Τρίτου Ράιχ» που παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9 μ.μ., στο θέατρο «Βαφείο - Λάκης Καραλής» (Άγ. Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115, σταθμός Μετρό Κεραμεικού, Βοτανικός, τηλ.: 210 - 3425.637), σε μετάφραση Αγγέλας Βερυκοκάκη και σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια. 

Πέντε  ιστορίες  στη  Γερμανία  της  δεκαετίας  του '30 
που αποτυπώνουν την πορεία εκφασισμού της κοινωνίας.

«Ο κυριότερος λόγος που ανεβάζουμε αυτήν την παράσταση», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης της, Κώστας Καποδίστριας, «είναι η ανάγκη μας να παραστήσουμε σπουδαία κείμενα που γράφτηκαν από ένα μεγάλο τεχνίτη του θεάτρου, ο οποίος έλεγε: "Αν ο ηθοποιός δεν θέλει να είναι παπαγάλος ή μαϊμού, πρέπει να κάνει κτήμα του τη γνώση της εποχής του πάνω στην κοινωνική ζωή, παίρνοντας μέρος στους ταξικούς αγώνες". 

Σε αυτά τα λόγια του Μπρεχτ συμπυκνώνεται όλη η κοσμοθεωρία του, που τον οδήγησε στις αναζητήσεις και τον τρόπο δουλειάς του, που άνοιξε δρόμους σε σημαντικές προτάσεις ερμηνείας και άφησε μεγάλα έργα προς χρήση των μεταγενέστερων».

Μουσική: Βασίλης Σταμάτης

Σκηνικά - Κοστούμια: Ειρήνη Παγώνη

Παίζουν: Βαγγέλης Ανδρέου, Εύα Ανδρονικίδου, Γιώργος Βούτος, Αρτέμης Γαβριλούκ, Χρυσή Γεράρδη, Τάκης Δεληγιάννης, Τόνια Μασέρα, Νίκος Σκουλάς, Ελένη Σταυράκη, Πένυ Χαλκιά.

Από το 902.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου