Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Σε εξέλιξη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.



Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί, με την τελετή στον Τύμβο του Μαραθώνα και την κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γρ. Λαμπράκη. Από νωρίς το πρωί, τα πούλμαν με τους διαδηλωτές έφθασαν στον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου ο γιός του Γρ. Λαμπράκη, Γιώργος, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό,  όπου  καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό σε επαγρύπνηση μπροστά στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών που ξεδιπλώνονται απειλητικά.


Μετά την τελετή ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γρηγόρη Λαμπράκη και στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία, που αναμένεται να τερματίσει στις 7 το απόγευμα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. 

 
Κεντρικό σύνθημα της πορείας είναι «Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το εκμεταλλευτικό σύστημα που τους γεννά, για τη φιλία, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των λαών». Η Μαραθώνια Πορεία γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, που επεκτείνονται οι απειλές εναντίον του Ιράν, που η Ελλάδα, με ευθύνη των κυβερνήσεων και για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων, εμπλέκεται και συμμετέχει ενεργά στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για την περιοχή.

Στην  πορεία πήρε μέρος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε εδώ βίντεο με δήλωσή του 902.gr). 


Ολόκληρη η ανακοίνωση  - κάλεσμα συμμετοχής της ΕΕΔΥΕ 
επισυνάπτεται σε μορφή pdf στο τέλος της σελίδας. (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου