Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ: «Ταξίδεψε» σε όλη την Ελλάδα το σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ που "ταξίδεψαν" σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο. Γύρω από το κεντρικό σύνθημα των Φεστιβάλ «Άλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη...», οι μαθητές έχτισαν το πρόγραμμα των Φεστιβάλ, με συλλογική δουλειά, επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για να αναδείξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να δείξουν τη διέξοδο της ανατροπής αυτού του συστήματος η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.*


Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν τα εξής φεστιβάλ (κάνετε κλικ στα γαλάζια γράμματα για να διαβάσετε τα ρεπορτάζ, να δείτε φωτογραφίες κλπ):

Στην Αττική


Το Σαββατοκύριακο 27 - 28 Απρίλη: Πειραιάς, Περιστέρι, Σεπόλια, Μενίδι, Καισαριανή, Μαρούσι, Λαύριο, Κοκκινιά, Μπραχάμι, ΚαλλιθέαΝέα ΦιλαδέλφειαΠετρούπολη, Πέραμα, Γκράβα, Ηλιούπολη, και Νέα Ιωνία.


Στην υπόλοιπη χώρα:


πραγματοποιήθηκαν τα μαθητικά φεστιβάλ σε άλλες πόλεις.


Οι μαθητές τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:


«Αυτός ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει και θ’ αλλάξει!

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και τα παιδιά του μπορούμε τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρουμε!

Έχουμε τη δύναμη να σταθούμε απέναντι σ’ αυτό το σύστημα της βαρβαρότητας και να το ανατρέψουμε!


Με τη θέληση και την πάλη για μόρφωση, δουλειά, 
αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα. Όταν ο λαός θέλει, μπορεί.
 Έχει το δίκιο και τη δύναμη να το επιβάλει.


Δύναμη μας δίνουν αξίες και ιδανικά που καμία σχέση δεν έχουν με τις σάπιες αξίες του συστήματος. Η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πρωτοπόρα, αγωνιστική, ανυπότακτη στάση ζωής.


Είμαστε ρεαλιστές, γι’ αυτό και τολμάμε 
αυτό που φαίνεται αδύνατο…».


Στα Φεστιβάλ οι μαθητές μιλούν μέσα από το θέατρο, τα γκράφιτι, τη φωτογραφία, διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια. Μιλούν για την ιδεολογική διαπάλη στο σχολείο μέσα από τα δικά τους πρότζεκτ, συζητούν με εκπαιδευτικούς και γονείς για τις κοινές τους ανάγκες. 

Η επιτυχία των Μαθητικών Φεστιβάλ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες δείχνει ότι πρόκειται για διοργάνωση ζωντανή, φτιαγμένη με μεράκι, που αγγίζει τους μαθητές, πολλοί από τους οποίους δούλεψαν στο πλευρό των μελών της ΚΝΕ για το στήσιμό τους.


Αναλυτικά μπορείτε να βρίσκετε ότι ψάχνετε για τα μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου