Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου την Πέμπτη 25 Ιούλη.

Εκδήλωση μνήμης και υπόσχεσης συνέχισης του αγώνα*


Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από τη δολοφονία της ΚΝίτισσας φοιτήτριας της Παντείου Σωτηρίας Βασιλακοπούλου έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ,  η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ της Παντείου,  διοργανώνουν  την Πέμπτη 25 Ιούλη,  εκδήλωση μνήμης και υπόσχεσης συνέχισης του αγώνα, έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης).

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους:

«Ο δρόμος που βάδισε η Σωτηρία, τα οράματά της, 
33 χρόνια μετά είναι για εμάς οδηγός του αγώνα μας.

Σήμερα που η επίθεση του κεφαλαίου, του κράτους του και των κομμάτων, που το υπηρετούν, εντείνεται, τσακίζοντας κάθε κατάκτηση των εργαζομένων, σήμερα που η αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης καλείται να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα και να ζήσει μια ζωή κόλαση, είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Η οργανωμένη δράση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο, Πανεπιστήμιο, στις λαϊκές γειτονιές μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε είναι μονόδρομος για να τους εμποδίσουμε, να προετοιμάσουμε τις δυνάμεις μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους που τσακίζει τη ζωή μας.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας.

Κρατάμε ψηλά τη σημαία της αντίστασης, της ρήξης, της αντεπίθεσης ως την τελική νίκη».

ΠΑΜΕ: Τιμάμε την θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου
Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τη νεολαία για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 33η επέτειο της δολοφονίας της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ, απευθύνει η  Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων.

Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου τονίζοντας:  «Τριάντα τρία χρόνια μετά ο δρόμος και τα οράματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου παραμένουν επίκαιρα οσο ποτέ, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας. 

Σήμερα που το ένα δικαίωμα μετα το άλλο γκρεμίζεται, σήμερα που η κακοπληρωμένη δουλειά αλλα και η ανεργία μαστίζει τους νέους είναι επιτακτική η ανάγκη του ανυποχώρητου αγώνα για να προστατέψουμε τη ζωή μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας οδηγούν το κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν. Χρειάζεται οργανωμένη δράση μεσα στις σχολές σε κάθε τμήμα και έτος, ενίσχυση της λαικής συμμαχίας, αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές».

*Από το 902.gr (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου