Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Λίγα λόγια για την "Ετήσια Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας"



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ή ετήσια έκθεση ερασιτεχνικής οργανοποιίας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 16 Ιουνίου στην Εστία Κρητών Χαϊδαρίου-Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 103, στο Χαϊδάρι.
   
Η φετινή έκθεση ήταν αφιερωμένη στον εκλιπόντα ερασιτέχνη οργανοποιό Ηλία Γραβάνη. 

Οι φίλοι του έκαναν το καλύτερο δυνατό, -ήταν ολοφάνερο-  διοργάνωσαν  μια πραγματικά άψογη έκθεση, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο  την μνήμη του.

Η προσέλευση των φίλων της λαϊκής μουσικής και όχι μόνο,  ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτήν την σπάνια τέχνη από την πλευρά όχι μόνο των οργανοποιών -κυρίως ερασιτεχνών- αλλά και από την πλευρά των ανθρώπων που ήρθαν και θαύμασαν από κοντά το μεράκι των οργανοποιών, όλων εκείνων που συνεχίζουν δημιουργικά  να διευρύνουν πλουτίζοντας την τέχνη της οργανοποιίας, συντηρώντας  συγχρόνως με σεβασμό -όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι επισκέπτες-  τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των  μουσικών οργάνων. 

Το επίπεδο των κατασκευών, κατά γενική ομολογία, ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Δείγμα αυτής της γενικής παραδοχής, ο τζουράς (φωτο), δημιουργία του φίλου Luthierschool, ο οποίος τζουράς -πρέπει να σημειωθει-  ήταν το στολίδι της έκθεσης.
   


 

Όσοι φίλοι ερασιτέχνες οργανοποιοί γνωρίζονταν από την προηγούμενη έκθεση, είχαν την ευκαιρία να ξανανταμώσουν, αλλά και όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά, διαπίστωσαν το πόσο φιλικό και ζεστό κλίμα έχουν δημιουργήσει τα μέλη του φόρουμ luthier.gr και πόσο δεμένοι είναι οι άνθρωποι όταν τους οδηγεί το μεράκι τους. 

Να τονίσουμε επίσης πως η φιλοξενία από την πλευρά της εστίας  ήταν άψογη! 

Το σίγουρο είναι πως αυτή η έκθεση έχει γίνει πλέον θεσμός γεγονός που δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να υποστηρίζουν  με  βεβαιότητα ότι κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερη!

Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν κάθε έπαινο, αλλά προ πάντων υποστήριξη από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την λαϊκή παράδοση όπως ακριβώς  είναι,  δηλαδή αστείρευτη πηγή άντλησης ανθρώπινων αξιών και  πολιτισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου