Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Απαντήσεις στη διαστρέβλωση της ΙστορίαςΚυκλοφορεί η τρίτη μπροσούρα της ΚΝΕ στην 
έκδοση «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»
Από την Παρασκευή 5 Ιούλη κυκλοφορεί η τρίτη κατά σειρά μπροσούρα της έκδοσης της ΚΝΕ «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό». Η μπροσούρα αυτή ολοκληρώνει την έκδοση της ΚΝΕ και έχει προγραμματιστεί να διατεθεί μαζικά και στις εκδηλώσεις του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της Οργάνωσης.
Η ΚΝΕ στον πρόλογό της για την τρίτη μπροσούρα σημειώνει:

«Στα δυο προηγούμενα μέρη της σειράς ασχοληθήκαμε με θέματα της σοσιαλιστικής οικονομίας και της εργατικής εξουσίας αντίστοιχα.

Στο μέρος αυτό, απαντάμε σε ορισμένα ζητήματα παραχάραξης και διαστρέβλωσης της ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, της ιστορίας της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών. Αναδεικνύουμε την αλήθεια κόντρα στο ψέμα, τη λήθη, τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού που κατασκευάζουν και προωθούν τα επιτελεία της αστικής τάξης.

Σκοπός της συγκεκριμένης έκδοσης, βέβαια, δεν είναι να αναλύσουμε διεξοδικά και σε βάθος όλες τις πλευρές του κάθε ιστορικού θέματος. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αυτό σε μια τόσο μικρή έκδοση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι, με αφορμή ορισμένες βασικές "αιχμές" της αστικής προπαγάνδας, να απαντήσουμε στις συγκεκριμένες πλευρές που παραχαράσσονται, με επιχειρήματα και ιστορική τεκμηρίωση, παραπέμποντας σε πηγές και ντοκουμέντα.

Όπως και στα προηγούμενα μέρη, σε κάθε ενότητα παραθέτουμε αποσπάσματα από την ερμηνεία που δίνουν στα ιστορικά γεγονότα τα σχολικά βιβλία, αστοί και οπορτουνιστές δημοσιολόγοι. Με αφετηρία τα δικά τους "επιχειρήματα" αναπτύσσουμε την απάντησή μας.

Τα ιστορικά θέματα που έχουμε επιλέξει και αναπτύσσουμε με 
χρονολογική σειρά, το καθένα σε μια ενότητα, είναι τα εξής:

1. Το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπεντροπ, στο οποίο αναδεικνύουμε ποιος πραγματικά ενίσχυσε τον Χίτλερ και το ναζισμό - φασισμό και στον αντίποδα τις προσπάθειες της Σοβιετικής Ενωσης να αποτρέψει τον πόλεμο.

2.H ναζιστική θηριωδία στο δάσος του Κατίν. Παρουσιάζουμε την αλήθεια για τη σφαγή των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν που η διαστρέβλωση της ναζιστικής προπαγάνδας έφτασε μέχρι και τις κινηματογραφικές αίθουσες.

3.Η Συμφωνία της Γιάλτας. Απαντάμε στο μύθο του μοιράσματος του κόσμου ανάμεσα στις "μεγάλες δυνάμεις".

4. Η αλήθεια για το τείχος του Βερολίνου. Ποιοι και γιατί χώρισαν τη Γερμανία σε δύο κράτη; Ποιοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι που επέβαλαν την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου;

5.Τα αντεπαναστατικά γεγονότα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Παρουσιάζουμε τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες τους, στην Ουγγαρία (1956) και στην Τσεχοσλοβακία (1968), που προκάλεσαν τη διεθνιστική βοήθεια του Συμφώνου της Βαρσοβίας».

Από τον Ριζοσπάστη,  Κυριακή 30 Ιούνη 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου