Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Λαϊκά παιχνίδια» στο Μουσείο Μπενάκη


Η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα εγκαινίασε στις 13 Δεκέμβρη 2013 εκθεσιακή δραστηριότητα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ισογείου, χώρου όπου σχεδιάζεται να φιλοξενούνται κάθε χρόνο, δυο εκθέσεις μικρής κλίμακας, με έργα καλλιτεχνών που θα συνδέονται με μόνιμα εκθέματα της Πινακοθήκης.

Η πρώτη αυτή έκθεση, μικρός φόρος τιμής στο ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο - Γκίκα, είναι αφιερωμένη στην παιδική ηλικία. Γνωστά και άγνωστα σχέδια του ζωγράφου με θέματα εμπνευσμένα από λαϊκά, αλλά και παλαιά παιχνίδια, πολλά από τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πια, εκτίθενται σε περιβάλλον νοσταλγικό για τους μεγάλους και ελκυστικό για τους μικρούς. 

Πολλά από τα έργα του καλλιτέχνη, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, προέρχονται τόσο από τη συλλογή της Πινακοθήκης όσο και από ιδιωτικές συλλογές. Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών ανήκει στη συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη.
 
Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 9 Μάρτη 2014, λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη, συγκεκριμένα, στο κτίριο Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα. 

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 3 ευρώ.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου