Κυριακή 18 Μαΐου 2014

«...οι νέοι και οι νέες πλήττονται από την παχυσαρκία όλο και περισσότερο υποθηκεύοντας έτσι τη μελλοντική τους υγεία»


ΚΚΕ  «Να ενισχυθεί η Φυσική Αγωγή στα σχολεία»


Μιλώντας κάποιος για παιδική παχυσαρκία δεν μπορεί να μην αναφερθεί στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στα σχολεία σχετικά με το ζήτημα της Φυσικής Αγωγής των μαθητών.

 Το συγκεκριμένο θέμα έφερε πρόσφατα στη Βουλή το ΚΚΕ με σχετική Ερώτηση των βουλευτών του Κόμματος Θ. Παφίλη, Γ. Γκιόκα, Θ. Κωνσταντινίδη προς τον υφυπουργό Παιδείας, οι οποίοι ζητούσαν την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με βάση τις επιστημονικές μελέτες.

Στην Ερώτηση υπογραμμίζονταν τα εξής: «Η προοδευτική υποβάθμιση και συρρίκνωση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα δημιουργεί ανησυχίες ως προς τη γενικότερη υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού σε όλη την επικράτεια.

Πέραν της μείωσης μίας (1) ώρας από το τρέχον σχολικό έτος, με την εφαρμογή του Ν.4186/2013 και του ΦΕΚ 2121/Β/2013, οι ώρες διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής θα μειωθούν περαιτέρω στη Β' Γυμνασίου και στη Β' Λυκείου κατά μία (1) από το σχολικό έτος 2014-2015. Η εξέλιξη αυτή θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση στα σχολεία.

Η εκπαιδευτική και αναπτυξιακή διάσταση της Φυσικής Αγωγής αποτελούν απαραίτητα στοιχεία στην ουσιαστική πρόοδο της υγείας των παιδιών και γενικότερα του λαού μας.

Δεδομένου ότι η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός αποτελούν ένα ουσιώδες στοιχείο αγωγής για όλη μας τη ζωή μέσα στο Εκπαιδευτικό Σύστημα, θεωρούμε απαραίτητη την ενίσχυση του μαθήματος στο σχολείο.

Σύμφωνα με πλήθος μελετών διαφαίνεται πόσο σημαντική είναι η άσκηση για την υγεία και ειδικότερα για τους νέους, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής που ευνοεί την ανάπτυξη της παχυσαρκίας, καρδιακών νοσημάτων, διαβήτη κλπ. 

Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι νέοι και οι νέες πλήττονται από την παχυσαρκία όλο και περισσότερο υποθηκεύοντας έτσι τη μελλοντική τους υγεία».

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ:  Στις πολιτικές εμπορευματοποίησης 
του  Αθλητισμού  οι  αιτίες  της.  (ΕΔΩ)

Από τη στήλη  "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου