Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Χαιρετισμός του πρέσβη της Κούβας Οσβάλντο Κοβάτσο Μαρτίνες στην έκθεση των έργων του Αντόνιο Γκερέρο στο "Ernesto Art Cafe"


«Καλησπέρα σε όλους. Είναι τιμή για εμάς να  βρισκόμαστε 
σήμερα εδώ μαζί σας. Δεχτείτε τον αδερφικό μας χαιρετισμό.


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε γι’ αυτήν την πρωτοβουλία τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χοσέ Μαρτί και την οργάνωση HASTA LA VICTORIA SIEMPRE, όπου με την υποστήριξη του LA RED SOLIDARIA GRIEGA και των εκδόσεων Διεθνές Βήμα οργάνωσαν αυτή την πρώτη παρουσίαση των έργων του ANTONIO GUERRERO, ενός από αυτούς που έχουν πια γίνει  παγκόσμια γνωστοί με το όνομα οι Πέντε Κουβανοί Ήρωες.  Ευχαριστούμε επίσης το Καφέ Ερνέστο που είχε την ευγενή καλοσύνη να φιλοξενήσει αυτήν την έκθεση, σ’ αυτόν τον τόσο ενδιαφέροντα χώρο όπου φέρει ένα όνομα τόσο σημειολογικό και με βαρύνουσα σημασία.
Ο λίγος χρόνος που διαθέτω δεν είναι αρκετός για να σας μεταφέρω την ιστορία αυτών των Πέντε ανθρώπων που με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής εισχώρησαν σε τρομοκρατικές ομάδες, που από τις νότιες περιοχές της Φλόριντα, σε βορειοαμερικανικό έδαφος, με πλήρη ατιμωρησία και πολλές φορές με την συνενοχή των αρχών των ΗΠΑ εκτέλεσαν τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στον κουβανικό λαό. 
 Θα χρειαζόμασταν ακόμα περισσότερο χρόνο ακόμα, για να σας πληροφορήσουμε για τις παρατυπίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της δίκης παρωδίας που έγινε στην πόλη του Μαϊάμι και καταδίκασε τους Πέντε κουβανούς σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης, παρότι δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ούτε μία από τις κατηγορίες που τους καταλόγισαν.
Επομένως, σας προσκαλώ να εμβαθύνετε στις νομικές πλευρές αυτής της υπόθεσης, ώστε να μπορέσετε ν’ αντιληφθείτε το μέγεθος της αδικίας που διαπράχθηκε εις βάρος αυτών των συμπατριωτών, αυτών των αληθινών αντιτρομοκρατών αγωνιστών. Θα καταλάβετε τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης παρωδίας, μέσω της οποίας τους καταδίκασαν.
 

Η δίκη των Πέντε και οι αδικαιολόγητες ποινές που τους επιβλήθηκαν αποτελούν μέρος της πολιτικής βεντέτας που εκτυλίσσεται ενάντια στην Κούβα, σαν συνέπεια της απόφασης τους κυρίαρχου κουβανικού λαού να επιλέξει το δικό του πολιτικό και οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και να υπερασπίσει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία με οποιοδήποτε τίμημα.
 
Αγαπητοί φίλοι, όπως γνωρίζετε, δύο από τους Πέντε συντρόφους μας, ο Ρενέ και ο Φερνάντο έχουν ήδη απελευθερωθεί, αφού εξέτισαν το σύνολο των άδικων ποινών τους. Βρίσκονται πια στην πατρίδα και έχουν ενσωματωθεί στον αγώνα για την απελευθέρωση των αδερφών τους Χεράρντο, Ραμόν και Αντόνιο που συνεχίζουν να είναι θύματα της αδικίας αυτής.

Η Κούβα δεν θα υποχωρήσει στον αγώνα για την απελευθέρωση αυτών των τριών αντρών, παραδείγματα θυσίας, πίστης στις αρχές και στην αγάπη προς την πατρίδα και την ανθρωπότητα. Η δουλειά που πραγματοποίησαν μέσα σ’ αυτές τις τρομοκρατικές συμμορίες συνέβαλε ώστε να σωθούν πολλές ζωές κουβανών, αλλά και βορειοαμερικανών πολιτών, αλλά και άλλων χωρών του κόσμου.


Ανακηρύχθηκαν Ήρωες της Δημοκρατίας της Κούβας από την Κυβέρνησή και τον κουβανικό λαό. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι μακριά η μέρα που οι Πέντε θ’ αναγνωριστούν σαν ήρωες της Ανθρωπότητας.

Σ’ αυτήν τη μάχη για την επιστροφή των Πέντε Ηρώων μας, έχουμε εμπιστοσύνη στην δική σας δύναμη, που ενωμένη με το αυξανόμενο κίνημα απελευθέρωσης και από διαφορετικά μέρη του κόσμου, εργάζεται για να σπάσει τον τοίχο της σιωπής που τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης έχουν επιβάλει σχετικά με την υπόθεση αυτή και απαιτεί την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.   Ευχαριστώ πολύ»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου