Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι».

Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ: Πολλές οι παραστάσεις με το 
έργο για παιδιά «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι»*



Στην αρχή του Δεκέμβρη η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ αποφάσισε να ετοιμάσει μία παράσταση για τους μικρούς φίλους της. Βασίστηκε σε μία ιδέα -παράσταση των αδελφών Κατσιμίχα και έκανε επεμβάσεις, παρεμβάσεις, αλλαγές- κι έτσι ετοίμασε μία παράσταση με τίτλο «Το δέντρο της γης και οι καλικάντζαροι».

Με γοργούς ρυθμούς άρχισε πρόβες και μέσα σε λίγες ώρες πέντε φίλοι ζωγράφοι ετοίμασαν έξι σκηνικά. Όλη η ομάδα σκηνοθέτησε το έργο και άρχισε να το παρουσιάζει από τις 20 Δεκέμβρη (Καισαριανή, Ηλιούπολη, Λαύριο, Φυλή, ΠΑΜΕ, στέκι μεταναστών).

Σκοπός της Θεατρικής Ομάδας του ΠΑΜΕ είναι να δώσει 
χαρά και να κάνει πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν». 

Γιατί, η αντίσταση του λαού, εκτός από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές και τις απεργίες, πρέπει να προβάλλει και πνευματική αντίσταση.

Η παράσταση έχει ήδη δοθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, Εργατικά Κέντρα και σύλλογοι. Όπως στην Καισαριανή  από το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, την Ηλιούπολη από το Συνδικάτο Εργαζόμενων του Δήμου, το Λαύριο από το Εργατικό Κέντρο, τη Φυλή από το Σύλλογο Γυναικών, το Σύνδεσμο Υδραυλικών, το Σύλλογο Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Για την Κυριακή 12 Γενάρη έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Σωματείο Ηλεκτρολόγων Αθήνας και στις 19 Γενάρη στο συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.

Υπενθυμίζουμε ότι όσα Συνδικάτα και μαζικοί φορείς θέλουν να κλείσουν παραστάσεις να έρχονται σε επικοινωνία με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα 210-3301847, 210-3833786.


1 σχόλιο: