Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

«Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει».

«Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης»
Σεμινάριο για τον κοινωνικό ρόλο της Τέχνης 


 «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει».
 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο με θέμα «Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης» που διοργάνωσαν η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών του ΚΚΕ και η Επιτροπή Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».


Την εισήγηση πραγματοποίησε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο της πρόσκλησης για δημιουργία πρωτότυπου καλλιτεχνικού έργου με τίτλο: «Στους καιρούς των αποφάσεων και η Τέχνη πρέπει ν' αποφασίσει».

Ήταν το πρώτο από μία σειρά σεμιναρίων που απευθύνονται σε όσους ανταποκριθούν στην πρόσκληση για δημιουργία πρωτότυπου έργου. 


Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρακινηθούν οι νέοι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργο -ή να αξιοποιήσουν έργο από τα συρτάρια τους- με θέμα την καπιταλιστική κρίση, τις συνέπειες και τη διέξοδο από αυτή, ώστε να γίνει χρήσιμο εργαλείο σ' αυτούς που το έχουν ανάγκη, δηλαδή να δημιουργήσουν έργο που θα σταθεί στο πλευρό του λαού, της εργατικής τάξης που ζει και παλεύει μέσα σ' αυτές τις συνθήκες και που χρειάζεται μια Τέχνη να μιλά τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας.

Η πρόσκληση αφορά καλλιτέχνες κάθε ηλικίας και σε όλα τα είδη Τέχνης, που μπορεί να απευθύνονται είτε σε μεγάλους είτε σε παιδιά: Μουσική - τραγούδι, εικαστικά - σκίτσο - animation, λογοτεχνία - ποίηση, ταινίες μικρού μήκους (μυθοπλασία - ντοκιμαντέρ), συγγραφή θεατρικού έργου, χορός. Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Τα έργα μπορούν να κατατεθούν όλη την 
περίοδο μέχρι το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Σεμινάριο για το σύγχρονο ρόλο 
της Τέχνης και του καλλιτέχνη (ΕΔΩ)
  
 «Ο κοινωνικός ρόλος της Τέχνης» (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου