Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η θεατρική παράσταση «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα» στο «Αγγέλων Βήμα»


 
Το «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνου 36, στην Ομόνοια) ανεβάζει την παράσταση  βασισμένη πάνω στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Mark Haddon που έγινε διεθνές best seller. (video)

Η θεατρική του απόδοση από τον πολυβραβευμένο Άγγλο θεατρικό συγγραφέα Simon Stephens πρωτοανέβηκε το 2012 από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και απέσπασε τα επτά από τα οκτώ συνολικά θεατρικά βραβεία «Lawrence Olivier» για την ίδια χρονιά.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μετάφραση της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς, καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, γνωστός για την πολύχρονη και ευδόκιμη παρουσία του στο χώρο του Θεάτρου στην Εκπαίδευση. 

Σκηνικά - Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Σούνη

Συνεργάτης Δραματουργός: Σμαρώ Κότσια

Παίζουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Χρήστος Ευθυμίου, Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδώρα Μαστρομηνά.

Το έργο:

Είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και για τον τρόπο που η κοινωνία των «κανονικών» αντιμετωπίζει τα «διαφορετικά» άτομα.

Ο Κρίστοφερ: Ένα νεαρό αγόρι - μαθηματική ευφυΐα. Πάσχει από μια μορφή αυτισμού. Ζει με τον πατέρα του σε απόλυτη απομόνωση συντροφιά με τον υπολογιστή του, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Βγαίνει μονάχα για να πάει με το σχολικό λεωφορείο στο ειδικό σχολείο όπου φοιτά μαζί με παιδιά νοητικής υστέρησης.

Η Περιπέτεια: Κάποιο βράδυ, ο Κρίστοφερ βρίσκει το σκύλο μιας γειτόνισσάς του νεκρό με μια τσουγκράνα καρφωμένη στα πλευρά του. Τότε, με απόλυτη όσο και απροσδόκητη υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα και παρά την αντίθετη εντολή του πατέρα του, ο Κρίστοφερ ξεκινά μια έρευνα για να ανακαλύψει «Ποιος Σκότωσε το Σκύλο τα Μεσάνυχτα».

Αυτή η -φαινομενικά άσχετη- έρευνα σηματοδοτεί την αφετηρία μιας πορείας των ηρώων προς τη γνώση, την αυτογνωσία, την ανατροπή των όσων, μέχρι τότε, καθένας τους πίστευε για τη ζωή, για τις ανθρώπινες σχέσεις, για την προσωπική ευθύνη, για το μέλλον, για τη ζωή. 

Μαζί σηματοδοτεί και την αφετηρία μιας πορείας προς την αναθεώρηση όσων, μέχρι τότε, καθένας τους χωριστά πίστευε για τον Κρίστοφερ, αλλά και όσων ο ίδιος ο Κρίστοφερ πίστευε για τον εαυτό του, για τις δυνάμεις και για τις προοπτικές του.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 20:00
Σάββατο 18:00
Κυριακή 20:30

Λόγω περιορισμένων θέσεων και για δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 210 5242211 & 210 5242213 Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 και καθημερινά 18:00-22:00 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου