Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Η πρόσβαση στο θέατρο και τις τέχνες δεν είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη, αλλά δικαίωμα!

Πρεμιέρα του «O Γάτος που έμαθε σ’ ένα 
γλάρο να πετάει» την Τετάρτη 12 Φλεβάρη


Πρεμιέρα της παράστασης «O Γάτος που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ηθοποιούς την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 7 το απόγευμα, στον κινηματογράφο «Καλυψώ» (Γρηγορίου Λαμπράκη 9 και Καλυψούς).

Μια παράσταση δημιουργημένη από επαγγελματίες ηθοποιούς και καλλιτέχνες του θεάτρου, που θέτουν την τέχνη τους στην υπηρεσία του λαού. Μια πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών (δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΣΕΗ) που δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Εναερίτες, στο πλαίσιο της ταξικής αλληλεγγύης.Για να δίνει παραστάσεις σε λαϊκές γειτονιές, φορείς, σωματεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη για θέατρο. 

Η υπόθεση: Ο Ζορμπάς...Ένας γάτος μαύρος και χοντρός . Μια παρέα γάτων του λιμανιού... Μια γλαρίνα που μεταναστεύει μαζί με άλλους γλάρους, για να φτάσουν σε μια πόλη που οι ίδιοι θα διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής...
Και η υπόσχεση του Ζορμπά στη γλαρίνα που πεθαίνει απ’ το πετρέλαιο, την ώρα που γεννάει: Να προσέχει το γλαράκι και να το μάθει να πετάει!!! 

Αυτή είναι η ιστορία μας, από το παραμύθι του
Sepulveda «Ο Γάτος που έμαθε σ’ ένα Γλάρο να πετάει».

Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που πραγματεύεται ζητήματα για τη μετανάστευση, τη μόλυνση των θαλασσών, για τα κέρδη των εταιρειών, ηθικές αξίες όπως «ο λόγος τιμής ενός γάτου του λιμανιού».

Γιατί η πρόσβαση στο θέατρο και τις τέχνες δεν 
είναι πολυτέλεια για την εργατική τάξη, αλλά δικαίωμα! 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Προκόπης Γιαννειός, Μιχαήλ Γιαννικάκης, Ιορδάνης Καλέσης, Λάμπρος Κόκκορης, Κατερίνα Οικονομίδη, Χριστιάνα Κουλιζάκη,  Σοφία Μπότση, Θανάσης Νάκος, Μάνος Τριανταφυλλάκης, Γιώργος Τσαγκαράκης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αντωνιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Ξενάκης
Θεατρική Διασκευή: Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά: Κατερίνα Χατζή
Κοστούμια: Ματίνα Μπουκουβάλα
Μουσική: Βιβή Φιλιππίδου
Φωτισμοί: Γιώργος Aποστολίδης
Οργάνωση Παραγωγής: Αρχοντία Χριστούλη


1 σχόλιο:

  1. "Για να δίνει παραστάσεις σε λαϊκές γειτονιές, φορείς, σωματεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη για θέατρο."

    =========

    Aξιέπαινοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή