Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Tι σήμαινε να μένεις σε φοιτητική εστία στο Σοσιαλισμό»

Στη Νέα Φοιτητική Εστία ΕΜΠ, την Τετάρτη 26 Φλεβάρη 


Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Νέα Φοιτητική Εστία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση στην εστία την Τετάρτη 26 Φλεβάρη, ώρα 20.30 με θέμα «Τι σήμαινε να μένεις σε φοιτητική εστία στο Σοσιαλισμό».

Το κράτος των βιομηχάνων και των εφοπλιστών δεν μπορεί και δεν θέλει να λύσει αυτά τα ζητήματα. Αντιμετωπίζει ως κόστος το να μπορούν οι φοιτητές και οι σπουδαστές να έχουν πρόσβαση στη δωρεάν εκπαίδευση. 

Γι' αυτό το λόγο μετακυλούν το κόστος σπουδών στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους. Κλείνουν εστίες, υποχρηματοδοτούν τα ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίζουν πόρους για την πολύμορφη στήριξη των μονοπωλίων.

Πολλοί λένε ότι το πρόβλημα της δωρεάν στέγασης όλων των φοιτητών και των σπουδαστών που το έχουν ανάγκη είναι δύσκολο να λυθεί, πως δε βαστά η οικονομία κλπ.

Αυτά όμως τα ζητήματα ο σοσιαλισμός τον 20οαιώνα τα είχε λύσει. Όχι απλά παρέχοντας τα βασικά: σίτιση, στέγαση, αθλητισμό, ψυχαγωγία, δουλειά, αλλά και το κράτος έπαιρνε μέτρα ώστε η ποιότητα της παρεχόμενης μέριμνας συνεχώς να αναβαθμίζεται.

Θα μιλήσουν πρώην σπουδαστές που ζούσαν σε φοιτητικές εστίες στη Σοβιετική Ένωση και στη Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία απαντώντας σε ερωτήσεις για τις συνθήκες διαβίωσης και σπουδών στις σοσιαλιστικές χώρες.

Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου