Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πολεμικό τοπίο και ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί


Μέσα σε ένα πολεμικό σκηνικό εξαιτίας των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας, σημαντικών προβλημάτων στη διαμονή των επισκεπτών (κυρίως των δημοσιογράφων) από την ανετοιμότητα των ξενοδοχείων και τις ενδοϊμπεριαλιστικές κόντρες να φθάνουν μέχρι τις... οδοντόκρεμες, ανοίγει σήμερα στο Σότσι η αυλαία των φετινών Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Μια διοργάνωση που μέχρι σήμερα, πέρα από το στιγματισμό της από σκάνδαλα διαφθοράς και οικονομικών ατασθαλιών, έχει βρεθεί στο επίκεντρο και της γενικότερης αντιπαράθεσης της οικοδέσποινας Ρωσίας με αντίπαλες χώρες στα ιμπεριαλιστικά παιχνίδια συμφερόντων. 

Οι φετινοί αγώνες κατέχουν το ρεκόρ της ακριβότερης διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα (συμπεριλαμβανομένων και των θερινών) αφού η αστική τάξη της χώρας βλέποντάς τους ως ευκαιρία επένδυσε αρκετά χρήματα προκειμένου να πραγματοποιήσει τα δικά της σχέδια. Και όλα αυτά την ώρα που ο λαός της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης, με τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για σοβαρά ζητήματα, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η μέριμνα, να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Τις τελευταίες ώρες αίσθηση προκαλούν οι φωτογραφικές αποκαλύψεις στο διαδίκτυο κυρίως από τις αποστολές των δημοσιογράφων για τα καταλύματα στο Σότσι, οι οποίες δείχνουν μια άθλια κατάσταση. Ανακαινίσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης με βρώμικο νερό και φαγητό είναι μερικά μόνο από αυτά που ανέβηκαν στο ίντερνετ και δείχνουν μια πίσω όψη της βιτρίνας που παρουσιάζουν οι Ρώσοι.Την ίδια στιγμή δεν σταματούν και τα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τις γενικότερες αντιπαλότητες της ρωσικής αστικής τάξης στο διεθνές προσκήνιο, με τις ΗΠΑ να προειδοποιούν τις αρχές ορισμένων αεροδρομίων, όσον αφορά πτήσεις προς τη Ρωσία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. να δώσουν τη μέγιστη προσοχή για το φόβο τρομοκρατικής ενέργειας. 

Μάλιστα, η οδηγία των ΗΠΑ κάνει λόγο ακόμα και για τις οδοντόκρεμες των επιβατών καθώς μπορεί να κρύβονται εκεί υλικά που είναι πιθανό να προκαλέσουν τρομοκρατική επίθεση.

 Τα πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας στο Σότσι προκαλούν 
αίσθηση εξυπηρετώντας φυσικά και άλλους σκοπούς

Και όλα αυτά την ώρα που η πλευρά της Ρωσίας έχει επιδοθεί σε πρωτοφανή μέτρα ασφάλειας προκειμένου να αποδείξει την ετοιμότητά της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Σότσι έχουν επιστρατευτεί περισσότεροι από 40 χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί ενώ δορυφορικά συστήματα και εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας μαζί με τις ατελείωτες περιπολίες θα ελέγχουν ό,τι κινείται. Στο χορό των μέτρων μπήκε μέχρι και η 58η μεραρχία του ρωσικού στρατού η οποία έχει αναλάβει την περιφρούρηση των συνόρων με τη Γεωργία, ενώ ο εναέριος χώρος πάνω από το Σότσι θα φυλάσσεται από μη επανδρωμένο αεροσκάφος καθώς και από πυραυλικές συστοιχίες S-400.

Από τη στήλη "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσαπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου