Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

«Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του»

H ΤΟ Κέντρου της ΚΝΕ σε εκδήλωσή της, το Σάββατο στις 7 μ.μ., 
θα προβάλει την  ταινία «Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του» 


Η ΤΟ Κέντρου της ΚΝΕ, με αφορμή την καμπάνια γνωριμίας με την ΚΝΕ, διοργανώνει εκδήλωση και προβολή της ταινίας «Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του», το Σάββατο 8 Φλεβάρη, στις 19.00, στον κινηματογράφο «Αλεξάνδρα», Κρέμου 141 στην Καλλιθέα (κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ).

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

«Μέσα από την ταινία "Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του", περιγράφεται η πείνα και η εξαθλίωση του λαού της Γερμανίας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης του 1929. Παράλληλα φαίνεται πώς οι βιομήχανοι, μαζί με τις τότε ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, την ανοχή της σοσιαλδημοκρατίας, στήνουν το έδαφος, ανεβάζοντας τους ναζί στην κυβέρνηση.

Ένα τοπίο που μας θυμίζει πολύ το σήμερα.

Σε αυτές τις συνθήκες το ΚΚ Γερμανίας οργανώνει συγκεντρώσεις. Μεγάλες απεργίες ξεσπούν. Φαίνεται περίτρανα πως ο πραγματικά αντιφασιστικός αγώνας, είναι αυτός ενάντια στον καπιταλισμό.

Η ιστορία του Ερνστ Τέλμαν, τότε βουλευτή του ΚΚ Γερμανίας, ο αγώνας του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ, έως και την τελική συντριβή των Ναζί στο Βερολίνο, είναι μια ιστορία που εμπνέει τους σημερινούς αγώνες, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ.

Κάθε νέος και νέα σήμερα, είτε είναι μαθητής, είτε σπουδαστής, εργαζόμενος, είτε είναι σε κάποια ουρά ανεργίας ή voucher, έχει κάθε συμφέρον και ανάγκη να ακούσει τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ, για τη λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν εμάς και τις οικογένειές μας.

Καλούμε τους νέους να ακούσουν και να μάθουν την ηρωική ιστορία του λαού μας, από τους ίδιους τους κομμουνιστές, όχι από τα συγκροτήματα και τις πολυεθνικές της "ενημέρωσης", που θέλουν νέους με σκυμμένο το κεφάλι.

Σήμερα υπάρχει διέξοδος και αυτή βρίσκεται στον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, στον αγώνα για το σοσιαλισμό!».

Από το 902.gr


1 σχόλιο:

  1. Παραδείγματα ΦΩΤΕΙΝΑ της μόνης τάξης που μπορεί να εγγυηθεί την απελευθέρωση όλης της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή