Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Είκοσι χρόνια χωρίς τον Μάνο Χατζιδάκι



Στο Παγκράτι, στην πλατεία Προσκόπων που επονομάζεται και πλατεία Μάνου Χατζιδάκι, αύριο το βράδυ, 20 χρόνια ακριβώς μετά το θάνατο του κορυφαίου δημιουργού, θα γίνει επετειακή συναυλία! 

Στο «Μαγεμένο Αυλό», το αγαπημένο του στέκι. 

Μουσική του Μάνου Χατζιδάκι θα παίξει με το δικό του τρόπο το «Dimitris Kalantzis quartet». Πρόκειται για μια τζαζ προσέγγιση στη μουσική του μεγάλου συνθέτη, που εμπεριέχει και εξισορροπεί το στοιχείο της πρωτοτυπίας, αλλά και το σεβασμό του πρωτογενούς υλικού που οι μουσικοί χειρίζονται και αναπτύσσουν.

 

Επίσης αύριο, στην αυλή του Πολυχώρου «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210.3412.313), στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί μία μουσική παράσταση εμπνευσμένη από το έργο του με τίτλο «Ενα μύθο θα σας πω...», με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου και τη φιλική συμμετοχή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου. 

Όταν ένας δημιουργός, με την τέχνη του, καταφέρνει να ενώνει το χάσμα των γενεών, να ανοίγει διαύλους επικοινωνίας, να γεννάει συναισθήματα μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και να εμπνέει τους μεταγενέστερους καλλιτέχνες με το έργο του, τότε όσα χρόνια και να περάσουν, η προσωπική του σφραγίδα και τα ίχνη του παραμένουν ανεξίτηλα.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Μενέλαος Τζαβέλλας και την ενδυματολογική επιμέλεια υπογράφει η Ελένη Καραμέρου. 

Με συνοδοιπόρο τη σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, παίζοντας πιάνο και ακορντεόν, εμπνέεται, ενορχηστρώνει, ερμηνεύει αγαπημένα διαχρονικά τραγούδια. 

Τους καλλιτέχνες συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα με πιάνο, κιθάρα, βιολί, φλάουτο, μαντολίνο, μπουζούκι, μπάσο και κρουστά. 

Μουσικοί: Δήμος Παπαρούπας, Ιάσονας Μαυρογεώργος, Πολυξένη Μιγγούλη, Ιωάννα Ζιώγα, Παύλος Χαραλάμπους, Βασίλης Πλαγιανός, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του  Ριζοσπάστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου