Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

«Το μέλλον μας δεν θα αφήσουμε να είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά»

Με την συμμετοχή πλήθος κόσμου έπεσε η αυλαία 
του 40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον Πειραιά *
 
 
Πλημμύρισε από κόσμο το Πάρκο Δηλαβέρη στον Πειραιά, κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», των οργανώσεων Πειραιά. 
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησαν Βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», Μαθητικό Στέκι, Στέκι νέων εργαζομένων και ανέργων, Στέκι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και Παιδότοπος. Επίσης, έγινε συλλογή ρούχων και τροφίμων που θα δοθούν στις Λαϊκές Επιτροπές και συγκεντρώθηκαν συμμετοχές από δασκάλους και από μαθητές για να λειτουργήσουν Λαϊκά Φροντιστήρια από το νέο σχολικό έτος.

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου 

Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, ξεκίνησαν με την  εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το μέλλον μας δεν θα αφήσουμε να είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά», με ομιλητή τον Μανώλη Ραπανάκη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα του ΤΣ Πειραιά. 

Ακολούθησε συναυλία με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με  συναυλία με τους «KollektivA» και το γλέντι κράτησε ως αργά με  την  συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη.


Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής

Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας ξεκίνησαν με συζήτηση που είχε θέμα «Η εποχή της αθωότητας του Μουντιάλ έχει τελειώσει…» και ομιλητές τους Μιχάλη Λεάνη, δημοσιογράφο, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Nova ΣΠΟΡ FM», Ηλία Σαλπέα, δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημήτρη Βιτάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. (Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ)

Ακολούθησαν μουσικές συναυλίες με μαθητικά και νεανικά συγκροτήματα, τον Μίλτο Πασχαλίδη και λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα από το «Ανηφόρι». (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)


«Η 40χρονη πορεία του Φεστιβάλ είναι μια πορεία συνεχούς προσπάθειας να ξεπερνάμε δυσκολίες και δικές μας αδυναμίες, είναι μια συνεχής προσπάθεια κόντρα στη συνήθεια, μια πορεία πάντα προς τα μπρος, που το ανέδειξε στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα» υπογράμμισε μιλώντας, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων,  ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ομιλία του Θ. Χιώνη

«Στη Κοκκινιά πραγματοποιήθηκε μια από τις πρώτες εκδηλώσεις στα πλαίσια των Φεστιβάλ .Στις 15 Σεπτέμβρη το '75, έγινε εκδήλωση στην Κοκκινιά για τα 7 χρόνια της ΚΝΕ. Έγινε λίγες μέρες πριν το Α Φεστιβάλ στου Ζωγράφου και με αυτό τον τρόπο τα μέλη της ΚΝΕ προπαγάνδιζαν και τις εκδηλώσεις του . Κάπως έτσι μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Ο Πειραιάς ήταν πρωτοπόρος. Έτσι να συνεχίσετε...

(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου