Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Η Εύελπις του αιώνα» της Ρούλας Καρακατσάνη, στο θέατρο «Αλκμήνη»

Αφιερωμένη στη μνήμη του Θ. Καρακατσάνη



Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 30 Ιούνη από το 
θάνατο του σπουδαίου μας ηθοποιού Θύμιου Καρακατσάνη. 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, γεννημένος μεγάλος θεατρίνος, αλλά και «βαφτισμένος» στο επαγγελματικό του ξεκίνημα και αναβαπτιζόμενος σε όλη τη διαδρομή του στον - παντοτινά αστείρευτο - «ποταμό» της αριστοφανικής κωμωδίας, διήνυσε μια πορεία γόνιμη, δημιουργική, πορεία προσφοράς και διαλόγου με το θεατρόφιλο κοινό που τον αγκάλιασε με μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Γι' αυτό και κράτησε μέχρι το τέλος της ζωής του.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η νεοσυσταθείσα Θεατρική Ομάδα του παρουσιάζουν την (πρώτη τους) παράσταση «Η Εύελπις του αιώνα» της Ρούλας Καρακατσάνη (από το ομώνυμο βιβλίο, εκδόσεις «Καστανιώτη»), Παρασκευή 27, Σάββατο 28, Κυριακή 29 Ιούνη στις 9.30 μ.μ., στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός). 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, τηλ.: 210.3428.650. Είσοδος ελεύθερη. 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Θύμιου Καρακατσάνη. 

Ο Σύλλογος τιμώντας τη μνήμη του θα στηρίξει 
οικονομικά το Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού».

Πρόκειται για μια συρραφή διηγημάτων -με τη μορφή των μονολόγων και όχι μόνο- μέσα από τα οποία η συγγραφέας καταγράφει τη διαδρομή της ηρωίδας της ανάμεσα στα τοπία των «κοινών πόνων και ευχαριστήσεων» (Α. Καμί), ανιχνεύοντας το ανθρώπινο που εξακολουθεί - όπως λέει και ο ποιητής Καρούζος - να είναι «...δρόμος!».

Σκηνοθεσία, επιλογή κειμένων, δραματουργική επεξεργασία, σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος

Παίζουν: Μαρία Καραγιάννη, Τζίνα Καπατσόλου, Βάλια Λασηθιωτάκη, Αννα - Μαρία Μανιού, Δημήτρης Μπραζιώτης

Ζωντανά επί σκηνής οι μουσικοί: Ακορντεόν: Απόστολος Μάγγανος. Τραγούδι: Μαρία Βασιλοπούλου.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου