Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Κέρκυρα: Ποδόσφαιρο εναντίον τοξικοεξάρτησης


Την  Παρασκευή 25 Απρίλη, στο φιλόξενο αθλητικό κέντρο Θιναλίων πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του «5ου πρωταθλήματος ακαδημιών ποδοσφαίρου Βόρειας Κέρκυρας».  

Μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και η ΕΠΣ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων) Κέρκυρας. Έκτοτε και στην σκιά των εκλογικών αναμετρήσεων, πραγματοποιήθηκε μια όμορφη διαδρομή που πέρασε από τον Άγιο Αθανάσιο, τον Σπαρτύλα, τους Αυλιώτες, το Σκριπερό, τις Νυμφές. 

  
Οκτώ σωματεία, με 26 αθλητικά τμήματα, 340 αθλητές, 108 αγώνες! Και την Κυριακή, 8 Ιούνη, 17:30 μ.μ., στο γήπεδο των Καρουσάδων, αναμένεται μια εξίσου όμορφη τελετή λήξης με τις βραβεύσεις όλων των παραγόντων που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του Τουρνουά.

Γι' αυτό έχει φροντίσει η «Ολυμπιάδα Καρουσάδων», οι τοπικοί φορείς με προεξέχοντα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρουσάδων, του οποίου τα δυο πολιτιστικά τμήματα (χορωδία και χορευτικό) θα είναι μέρος του τελετουργικού.

Το γήπεδο των Καρουσάδων εκτός από ποδοσφαιρικούς αγώνες, 
θα φιλοξενήσει διαγωνισμούς πέναλτι και ταχύτερου σουτ.

Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να βραβευτούν καταρχάς όλοι οι αθλητές για τη συμμετοχή τους. Μετά, οι 3 πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία. Θα βραβευτούν οι πρώτοι σκόρερ των τουρνουά αλλά και οι αθλητές που έδωσαν τις περισσότερες assist! Επίσης οι διαιτητές που βοήθησαν σε όλες τις αγωνιστικές αλλά και οι αφανείς ήρωες, όπως συνηθίζονται να αποκαλούνται, οι προπονητές των ομάδων! 

 
Υπάρχουν φυσικά και πολλές εκπλήξεις που θα 
απολαύσουν και θα χειροκροτήσουν οι θεατές.

«Η συνεργασία μας με φορείς του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας με εργατικά σωματεία συνεχίζεται με έναν στόχο: να αναδείξουμε το πρόβλημα της εποχής, το πρόβλημα των ουσιοεξαρτήσεων και να αποκαλύψουμε τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την κατάχρηση. 

Να προβάλλουμε τη μοναδική λύση ενάντια στα 
ναρκωτικά που δεν είναι άλλη από την πρωτογενή πρόληψη. 

Αυτό σημαίνει διαρκής αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αγώνας για Αθλητισμό, για Πολιτισμό και δικαιώματα στην μόρφωση, στη δουλειά , στη ψυχαγωγία, για στήριξη της οικογένειας, για Πρόνοια και Υγεία. Και σε αυτόν τον αγώνα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία έχουν έναν ιδιαίτερα σπουδαίο ρόλο. Γι' αυτό και πρέπει να στηριχτεί η δράση τους επίσημα και θεσμικά από την πολιτεία. 
 

Με την ΕΠΣ Κέρκυρας η συνεργασία μας συνεχίζεται και έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία του νησιού μας» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού παρατήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ, Nίκος Πέρρος.

Να αναφέρουμε τα οκτώ σωματεία που συμμετέχουν φέτος: ΑΟ Σπαρτίλας, Οδυσσέας Αυλιωτών, ΑΟ Αστέρας Λιαπάδων, Αετός Αγ. Αθανασίου, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών, Θιναλιακός και Αυγερινός Βαλανιού.

Το γήπεδο Καρουσάδων την Κυριακή αναμένεται να κατακλυστεί από την παρουσία εκατοντάδων γονέων και κηδεμόνων, αλλά και φίλων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 

Διοργάνωση που γίνεται προσπάθεια να κυριαρχήσει το «δίκαιο παιχνίδι» , να τηρηθεί το «ευ αγωνίζεσθαι» απ’ όλους.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου