Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικά «Χάλκινα Φεγγάρια»


 

Μια εξαιρετική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Χάλκινα Φεγγάρια», ένα έργο του συνθέτη Μανώλη Ανδρουλιδάκη και του στιχουργού Βασίλη Κανιάρη κυκλοφορεί σε cd, το πρώτο δισκογραφικό εγχείρημα των εκδόσεων ΕΝΤΟΣ. 

Οι δύο δημιουργοί πρωτοσυνεργάστηκαν στην ελληνική δισκογραφία το 2008, με το τραγούδι «Νυχτερινό τρένο», που τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς. 

Τα τραγούδια του δίσκου έχουν παιχτεί τα τελευταία χρόνια από τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και τους συνεργάτες του σε αρκετές συναυλίες, ενώ στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν κορυφαίοι δεξιοτέχνες, όπως ο Μανώλης Καραντίνης, ο Κυριάκος Γκουβέντας κ.ά. 

Ερμηνευτές: Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Παναγιώτης Μπούσαλης.

Στα «Χάλκινα Φεγγάρια» εμπεριέχεται και το «Ναύπλιο», τους στίχους του οποίου έγραψε στις 24 Γενάρη του 2003 ο Βασίλης Κανιάρης - την επόμενη μέρα της μεγαλειώδους διαδήλωσης στο Ναύπλιο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.


Οι στίχοι δόθηκαν από τον στιχουργό στην Μαρία Δημητριάδη σε μια συναυλία της στην Κόρινθο το Δεκέμβρη του ίδιου έτους και, μετά από παρότρυνσή της, μελοποιήθηκαν από τον συνεργάτη της Μανώλη Ανδρουλιδάκη. 

Το «Ναύπλιο» το πρωτοτραγούδησε η ίδια μαζί με τον συνθέτη τον Απρίλη του 2005 στο Περιστέρι και μετά από νέα ενορχήστρωση και ψηφιακή επεξεργασία, ακούγεται για πρώτη φορά, ύστερα από αρκετά χρόνια, η φωνή της Μαρίας Δημητριάδη - που «έφυγε» το 2009 - σε αυτό το ανέκδοτο τραγούδι. 

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του cd και οι ζωγραφιές είναι της Εύας Μελά.

Η νέα αυτή δουλειά θα παρουσιαστεί, στις 17 Δεκέμβρη, στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» (Ακαδημίας 3), στις 7 μ.μ., με ομιλητές τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή, την ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου και την τραγουδίστρια - στιχουργό Αφροδίτη Μάνου

Είσοδος ελεύθερη.

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου