Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

«...για την υπεράσπιση όσων μουσικών βρίσκονται σε ανάγκη...Κανείς μόνος του στην κρίση».

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Πρωτοβουλίες για στήριξη των άνεργων μουσικών
 
 
Γιορτή τη Δευτέρα, 23 Δεκέμβρη, στις 2 μ.μ. 
διοργανώνουν οι μουσικοί που παλεύουν με το ΠΑΜΕ

Στο οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας, που μαστίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ).
 
Όπως τονίζεται, «ακόμα και το εποχικό βοήθημα, που πριν χρόνια έπαιρναν πολλοί μουσικοί, ελάχιστοι σήμερα μπορούν να πάρουν. Και, βέβαια, αυξάνεται ο αριθμός όσων πάνε στον ΠΜΣ, για να πάρουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το Βιβλιάριο Απορίας. 
 
Ζητήματα, που αφορούν αδυναμία συναδέλφων να κάνουν την αναγκαία για την υγεία τους θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία, κόψιμο παροχών ρεύματος, ακόμα και ειδοποιήσεις για πλειστηριασμούς σπιτιών, έρχονται όλο και πιο συχνά στο σωματείο μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Ο ΠΜΣ θεωρεί ότι «το σωματείο πρέπει να γίνει το εργαλείο διεκδίκησης για την υπεράσπιση ακόμα και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Υγεία, στη στέγη, στη θέρμανση, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. 

Το σωματείο πρέπει να έχει τη φροντίδα ακόμα και για το πιάτο φαΐ που λείπει από το συνάδελφο και την οικογένειά του, ενώ συγχρόνως να συσπειρώνει την πλειοψηφία των συναδέλφων ενάντια στις πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια και την ανέχεια.

Να συγκρούεται με τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων, να συγκρούεται με τις αντιλήψεις της εργοδοσίας να κάνουμε όλοι μαζί θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ταξικού μετώπου μέσα στο εργατικό κίνημα και με την καλλιτεχνική ιδιότητά μας.

Οι σημαντικότερες σελίδες της εκατοντάχρονης ιστορίας του Σωματείου μας γράφτηκαν, όταν οι μουσικοί συνδέθηκαν και έγιναν μέρος των αγώνων του λαού μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποφασίσαμε τη Δευτέρα, 23 Δεκέμβρη στις 2 μ.μ. να οργανώσουμε γιορτή για τους ανέργους συναδέλφους, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων». (Φιλοθέης 5 Β, πίσω από τη Μητρόπολη).

Η γιορτή περιλαμβάνει παιδική παράσταση από την 
ομάδα «TROMPETINI» και γλέντι, με κρασί και μεζέ.

Την πρωτοβουλία και διοργάνωση ανέλαβαν οι μουσικοί που παλεύουν με το ΠΑΜΕ, ελπίζοντας σε συλλογική συμβολή «για την υπεράσπιση όσων μουσικών βρίσκονται σε ανάγκη», με το σύνθημα: «Κανείς μόνος του στην κρίση». 

Καλούν όλους τους μουσικούς -με τις οικογένειες και τα παιδιά τους- «για να περάσουν μαζί μια ευχάριστη στιγμή σε δύσκολους καιρούς. Θα βοηθούσε την προσπάθειά μας να έφερναν, όσοι μπορούν, μια βοήθεια για τους ανέργους (χρήματα, τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη, κ.ά.)», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου