Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά


 
Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά
Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Δεκέμβρη θα γίνει φέτος το 4ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά και μεγάλους, που θα φιλοξενηθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο.
Η ΚΝΕ απευθύνει το κάλεσμά της προς τα παιδιά και τους γονείς τους χρησιμοποιώντας τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ: «Aς προσφέρουμε τον κόσμο στα παιδιά έστω για μια μέρα / Ας τους τον δώσουμε να παίξουν μαζί του / Σαν ένα πολύχρωμο μπαλόνι / Ας προσφέρουμε τον κόσμο στα παιδιά / Για να μάθει ο κόσμος την φιλία / Έστω για μια μέρα».

Το πρόγραμμα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ είναι φροντισμένο όπως και τα προηγούμενα χρόνια με αξιόλογες παραστάσεις και πλήθος χαρούμενων δραστηριοτήτων. Έχει γίνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια το πρόγραμμα να περιλαμβάνει φέτος εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες από 1 έως 12 χρόνων, μοιρασμένες στο διήμερο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
Παρασκευή 20 Δεκέμβρη
17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.
18.30 Γιορτινό εργαστήρι.
19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5-12 χρόνων).


Σάββατο 21 Δεκέμβρη
10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.
12.00 «Το Καλικατζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).
12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6-12 χρόνων).
17.30 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.
19.00 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2-7 χρόνων).
20.00 Πάρτι.

Όλη την ώρα των εργαστηρίων θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά. Θα υπάρχει ακόμα θεατρικό παιχνίδι, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Από  τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"  του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου