Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

3η Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας

Festival of Amateur Lutherie*

 
Η 3η Έκθεση Ερασιτεχνικής Οργανοποιίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου και κατά γενική ομολογία  ήταν μια εξαιρετική έκθεση. Το επίπεδο των κατασκευών υψηλότατο, ο χώρος θαυμάσιος και ευρύχωρος, θα έλεγα ιδανικός για εκθέσεις πολιτιστικού περιεχομένου, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην έκθεση είπαν τα καλύτερα λόγια και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άψογη φιλοξενία του Δήμου.


Ακολουθούν φωτογραφίες από τα αριστουργήματα (ΕΔΩ)  που στόλισαν αυτήν την σημαντική για τη  λαϊκή μας παράδοση έκθεση.
 
Να πω επίσης πως εκτός από το ταλέντο που διακρίνει όλα τα παιδιά που πήραν μέρος  στην έκθεση, οι περισσότεροι, εκτός από κατασκευαστές οργάνων, είναι και εξαίρετοι μουσικοί. 

Έτσι, κατά την διάρκεια της έκθεσης, είχαν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους, παίζοντας  ανεπανάληπτα τραγούδια  από την λαϊκή μας παράδοση, καθώς και από την ροκ σκηνή.

Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά ότι τέτοιες προσπάθειες αξίζουν κάθε έπαινο, αλλά προ πάντων υποστήριξη από όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται την λαϊκή παράδοση όπως ακριβώς  είναι,  δηλαδή αστείρευτη πηγή άντλησης ανθρώπινων αξιών και  πολιτισμού.  

*Από το luthier School

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου