Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αφιέρωμα στους σκηνοθέτες του βωβού κινηματογράφου


7 - 16 Ιούλη, στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»


Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου. Για εννέα βράδια του Ιούλη, από τη Δευτέρα 7 έως και την Τετάρτη 16 (εκτός της Τετάρτης 9 του μηνός), θα ξετυλίγεται στην αίθουσα του κινηματογράφου του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) το 2ο μέρος του Αφιερώματος στους Μεγάλους Σκηνοθέτες του Βωβού, με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Το αφιέρωμα άρχισε το 2013, σε συνεργασία με το «STUDIO - Παράλληλο Κύκλωμα» και τον πρόεδρό του Χρήστο Παπαδημητρίου. 13 μεγάλοι σκηνοθέτες, ανάμεσά τους οι: Τσάπλιν, Ντράγιερ, Παμπστ, Ρενουάρ, Ντοβζένκο και Ινγκραμ και 21 ταινίες του Βωβού σε καινούρια προσέγγιση, με ζωντανή μουσική επένδυση των ταινιών από συνθέτες και ερμηνευτές της νέας γενιάς.

Με τη μουσική τους συμμετέχουν οι συνθέτες: Χρήστος Σακελλαρίδης, Κωνσταντίνος Σκουρλής, Λευτέρης Παπαδημητρίου, Φίλιππος Τσαλαχούρης, Απόστολος Ντάρλας, Ναταλία Μαυράκη, Μαρίνα Τζούλη, Λέτα Κρίσιλα, Αργυρώ Κολιογιώργη, Παυλίνα Κατσή, Άννα Μουζάκη, Διονύσης Μπουκουβάλας, Ελένη Μητσιάκη, Γιάννης Λούκος, Ιωσήφ Βαλέτ, TIME (The Improvisation Modal Ensemble) και Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση των μουσικών συνοδειών έχει ο Αλέξανδρος Μούζας.

Σημειωτέον ότι πριν από κάθε προβολή ή ενότητα προβολών θα προβάλλεται η πειραματική animation ταινία μυθοπλασίας: «The Search for Inspiration Gone» (2012) του Ashley Michael Briggs, διάρκειας 9'. 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας γι' αυτό και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά στο 210.3418.579, Δευτέρα - Παρασκευή 11.00 - 14.00.

Από το 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου