Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Αθήνας



Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το περιοδικό «ΣΙΝΕΜΑ» και το cinemag.gr  διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - Athens Open Air Film Festival - που επιδιώκει να συνδέσει τη ζωή της πόλης, με σκηνογραφικό φόντο χαρακτηριστικά μνημεία, τουριστικούς προορισμούς ή ...απρόσμενους χώρους του αστικού τοπίου, με την τέχνη του κινηματογράφου. 

Και, πάντα, εντελώς δωρεάν για το κοινό!

Ο Ιούνης τελείωσε, καθώς και το πρώτο, σχεδόν, δεκαήμερο του Ιούλη, έτσι το αναλυτικό πρόγραμμα για όσο καιρό απομένει ως το τέλος του μήνα έχει ως εξής:  

Τη Δευτέρα 14 του Ιούλη στον κινηματογράφο στη Δεξαμενή θα προβληθεί η ταινία του Αλέν Ρενέ «Η Ζωή Είναι Ενα Τραγούδι» (1997). 

Την Τρίτη 15 του Ιούλη στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, θα προβληθεί το «Ακροπόλ» (1996) του Παντελή Βούλγαρη. 

Την Πέμπτη 17 του Ιούλη στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα προβληθεί η κωμωδία του Σταύρου Τσιώλη «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» (1998). 

Την Τρίτη 22 του Ιούλη στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου θα προβληθεί η κινηματογραφική διασκευή του θεατρικού του Τενεσί Ουίλιαμς «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» (1959) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μανκίεβιτς. 

Την Τετάρτη 23 του Ιούλη στο «Σινέ Παρί» θα προβληθεί η κομεντί «Φτηνά Τσιγάρα» (2000) του Ρένου Χαραλαμπίδη. 

Την Πέμπτη 24 του Ιούλη στο Αλσος Πετραλώνων θα προβληθεί το καλτ αμερικανικό θρίλερ «Οι Μαχητές» (1979) του Γουόλτερ Χιλ. 

Την Δευτέρα 28 του Ιούλη στο «Σινέ Ελληνίς» θα προβληθεί το μιούζικαλ «Η Παράσταση Αρχίζει» (1980) του Μπομπ Φόσι. 

Τέλος, την Τετάρτη 30 του Ιούλη στο «Σινέ Μπομπονιέρα» θα προβληθεί η ταινία «Απιστίες και Αμαρτίες» (1989) του Γούντι Αλεν.

Πολύ λιγότερες αριθμητικά οι προβολές του Αυγούστου, με πρώτη εκείνη της Τρίτης 19 Αυγούστου στο «Village Park», στο Ρέντη, με την κομεντί «Chef» (2014) του Τζον Φαβρό.

Την Τρίτη 26 Αυγούστου στο Δουργούτι θα προβληθεί το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλις» (1954), ενώ...

τέλος την Πέμπτη 28 Αυγούστου στο Αλσος Νέας Σμύρνης θα προβληθεί το κύκνειο άσμα του Πίτερ Σέλερς «Να Είσαι Εκεί Κύριε Τσανς» (1971) του Χαλ Ασμπι. 

Μία και μοναδική η προβολή του μήνα Σεπτέμβρη. Την Πέμπτη 4 του Σεπτέμβρη στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα γίνει η προβολή της ταινίας «Πίσω Πόρτα» (2000) του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. 

Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.00 - εκτός της Δευτέρας 14 του Ιούλη που ξεκινά στις 22.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας...

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου