Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

«Ένας αισιόδοξος πολίτης»

Αντώνη Κακαρά  «Η δικαιοσύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα...»


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Παπαζήση» το νέο βιβλίο του Αντώνη Κακαρά, με τίτλο «Η δικαιοσύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα...» και υπότιτλο «Ενας αισιόδοξος πολίτης», έργο που ο δημιουργός αφιερώνει στα αδέλφια του και στους συντρόφους τους.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, «η ταλαίπωρη Δικαιοσύνη καθυστερεί στην απονομή της καθηλωμένη από την πολυνομοθεσία και πελαγοδρομώντας στη δικονομία που μας διέπει. Παράλληλα η Δημόσια Διοίκηση νοσεί όσο δεν αποκόπτεται ο λώρος της από τα κυβερνώντα κόμματα. Εξουθενωμένοι οι λειτουργοί της, καλούνται να υπηρετήσουν τους πολίτες με ρυθμό και μια γραφειοκρατία που τρελαίνει (...) 

Ο αναγνώστης διαπιστώνει πως η υπόθεση μάλλον δεν του είναι ξένη, ίσως έζησε και ο ίδιος κάτι παρόμοιο, σίγουρα εξοργίστηκε όχι μία και δύο φορές ζώντας καταστάσεις όπως οι περιγραφόμενες (...) Η αισιοδοξία όμως που εκπορεύεται από τον διώκτη του κακού και τους λιγοστούς συναγωνιστές του, δεν δίνει επαρκείς ελπίδες. 

Έτσι λειτουργούν οι θεσμοί της χώρας αυτής, όπως περιγράφεται στο βιβλίο. Χρειάζεται κάτι παραπάνω, κάτι πολύ πιο ισχυρό και από περισσότερους για να μην προκύπτουν τέτοια ιστορήματα που δεν θίγουν μύθους αλλά την πραγματική ζωή».

Από τη στήλη  "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου