Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση στη Μεθώνη με έργα κεραμικής, ψηφιδωτού και γλυπτικής



Έκθεση με έργα κεραμικής, ψηφιδωτού και γλυπτικής παρουσιάζει ο σημαντικός και πολύτροπος εικαστικός καλλιτέχνης Βασίλης Π. Διονυσόπουλος, στο εργαστήριό του στη Μεθώνη (περιοχή Αγ. Γεώργιος), μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Γνωστός για την ελεύθερη προσωπική γραφή του ο Βασίλης Π. Διονυσόπουλος, χωρίς φλυαρίες, χωρίς καμία διάθεση για εντυπωσιασμό, αλλά με απλά εκφραστικά μέσα, χρησιμοποιώντας τον αρχέγονο συνδυασμό των χρωμάτων της γης (μαύρο, ώχρα και χοντροκόκκινο), αποδίδει το εικαστικό του όραμα. 


Η δουλειά του, πάντα γήινη και στέρεη, φέρει σαν φυσικά της τα καθαρά στοιχεία της λιτής, της απέριττης τέχνης, των χαμηλόφωνων κι απλών αρμονιών, όχι μόνο στη ζωγραφική του, αλλά και στα έργα κεραμικής γλυπτικής και ψηφιδωτού που παρουσιάζει στη Μεθώνη. 

Όποιος βρεθεί στη Μεθώνη, περαστικός ή για διακοπές, αξίζει να επισκεφτεί αυτήν την εκτός των αθηναϊκών «τειχών» έκθεση. 

Πληροφορίες στο email: basilispdionysopoulos@hotmail.com
Ο Βασίλης Διονυσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Τα πρώτα μαθήματα σχεδίου έλαβε από το χαράκτη Β. Παντελάκη. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τον Λ. Κανακάκη και τον Γ. Μαυροϊδή. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, καθώς και ατομικές...

Από τη στήλη "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" του Ριζοσπάστη. 

Βασ. Διονυσόπουλος: «Η τέχνη  ακολουθεί την παρακμή της κοινωνίας» (ΕΔΩ)                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου